El bloc de prevenció

de la Fundació Oncolliga Girona

La pell a la tardor

solEn l’article “Passos per bronzejar la pell amb qualitat” s’explica que dos o tres mesos abans d’iniciar els banys de sol cal preparar la pell amb fotoprotectors orals i cremes exfoliants. Durant els mesos d’exposició s’ha de prendre cura de no sobreexposar-se als raigs solars i aplicar a la pell cremes fotoprotectors i hidratants entre altres coses. Però a la tardor és quan la pell passa comptes de veritat, i es fa visible si durant l’estiu  s’ha passat el llinda del que seria saludable o no, perquè quan més ens excedim amb els banys de sol més s’envelleix la pell, les radiacions ultra violeta generen radicals lliures que acceleren el procés d’envelliment cutani: taques, arrugues, deshidratació, acne, tonalitat groguenca… Com es pot solucionar? Els dermatòlegs són els professionals que aconsellen a cada cas què convé, però en línies generals la doctora Mar Mira, de la Clínica Mira+Cueto, recomana, en l’article de La Vanguardia “Els cinc efectes colaterals del sol en la pell”, el següent:

Les taques i les petites arrugues de la cara que fan perdre llum al rostre es poden remeià hidratant la pell amb mascaretes, sèrums o cremes, i vitamina C.

L’aplicació de proteoglicans proporciona hidratació a la pell deshidratada, ja que les vitamines C i F li donen lluminositat.

Els lentígens (taques petites fosques) i les melasmes (taques grosses fosques a la zona del bigoti i/o el front) apareixen després de la sobre estimulació solar de la melanina, i cal que el dermatòleg diagnostiqui la lesió per a receptar el tractament adequat.

La sobre exposició del sol pot excitar la glàndula sebàcia, i segregar més greix sobretot en les pells acneiques, perquè els manca hidratació. La hidratació (amb fórmules riques en silici) i la neteja són claus per reduir l’acne.

La pell citrina (de tonalitat verdosa o groguenca) que apareix quan s’esvaeix el bronze és una senyal que a la pell falta hidratació, en aquest cas s’ha d’exfoliar (seguint els consells del dermatòleg), hidratar, nodrir la dermis i consumir aliments rics amb vitamina C i E, com les fruites.

BIBLIOGRAFIA:

VALLHONRAT, A. Los cinco efectos colaterales del sol en la piel “elmundo.es” 29/09/14

Compartir i gaudir:
  • Print
  • email
Be Sociable, Share!

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor