Programa Hi Connect d’intercanvis joves amb albergs d’Europa

El Programa HI CONNECT d’intercanvis joves amb albergs d’Europa és programa de la xarxa d’albergs Costa Brava Pirineu de Girona, que es va iniciar l’any 2011 gràcies a l’impuls de l’Alberg Rural Ruta del Ferro, de Sant Joan de les Abadesses, i que en l’actualitat compta amb la participació d’albergs a països com Anglaterra i Gal·les, Alemanya, Holanda, Noruega, Islàndia, Espanya i Catalunya. El programa va néixer amb la idea que els treballadors de l’alberg Ruta del Ferro poguessin conèixer com es treballa a altres albergs d’Anglaterra i Gal·les. Gràcies a aquesta primera experiència i als bons resultats que es van assolir, el programa es va ampliar i es va obrir a tots els joves interessats en treballar, aprendre idiomes i conèixer altres cultures.

programa intercanvi albergs d'Europa de la xarxa d'albergs Costa Brava Pirineu de Girona

Actualment, a Catalunya, els joves de les comarques de la Garrotxa, Alt Empordà, Pla de l’Estany i Ripollès són els únics que poden participar en aquesta enriquidora experiència. Es tracta d’una estada a algun dels albergs dels països participants, amb una durada d’entre quinze dies i un mes, i durant la qual es treballarà unes hores a l’alberg europeu designat, descobrint personalment la cultura del país i el seu idioma a canvi d’allotjament i manutenció. Els requisits per poder accedir a alguna de les places que s’ofereixen són tenir entre 18 i 30 anys, ganes de tenir una experiència a l’estranger i tenir un nivell mig de l’idioma del país de destí. Per a garantir que els joves que viatjaran a Europa s’ajusten a les necessitats dels albergs receptors, els seleccionats, prèviament al viatge, realitzaran 40h de pràctiques a un dels albergs de la xarxa Costa Brava Pirineu de Girona, per tal que coneguin quines seran les tasques a desenvolupar en el seu destí i les rutines de treball i, per una altra banda, per valorar les seves aptituds.

  Sessions formatives de Capacitació en Mobilitat Internacional

  L’Agència Catalana de la Joventut torna a oferir aquest 2016 unes sessions de Capacitació en Mobilitat Internacional, que s’impartiran per professional tècnic del Centre Europa Jove. Les sessions seran totes a la seu central de la Direcció General de Joventut, a Barcelona (c/ Calàbria 147)

  El calendari de les sessions es pot consultar en el següent enllaç: Capacitació Mobilitat Internacional 2016

  El formulari d’inscripció s’obrirà per cada sessió dues setmanes abans. Es podrà trobar a l’agenda de l’e-Joventut.

  Per a més informació o consultes, us podeu adreçar a la Mireia Ripoll de la Coordinació Territorial de Joventut a Girona de la Direcció General de Joventut (mripoll@gencat.cat, Tel. 872975883)

   

   Presentació del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de Catalunya 2014-2020

   El proper dilluns 11 de juliol, a les 10 h, tindrà lloc a l’Auditori Josep Irla de l’Edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona (Plaça Pompeu Fabra, 1), l’acte de presentació del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de Catalunya 2014-2020, en el qual intervindran:

   • Benvinguda, a càrrec del Sr. Eudald Casadesús, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona
   • “Els Fons i Europa”, a càrrec del Sr. Mark Jeffrey, cap de comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.
   • “Fons Social Europeu de Catalunya 2014-2020”, a càrrec de la Sra. Leonor Tamayo, cap del Servei de Programació i Certificació del FSE (SOC)
   • “ Línies programàtiques del SOC de Catalunya 2016” i cloenda, a càrrec de la Sra. Mercè Garau, directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya

   Si hi esteu interessats cal que confirmeu la vostra assistència al telèfon 93 887 30 39 o bé al correu electrònic comunicacio.soc@gencat.cat.

    

    Un projecte de:
    Forma part de:
    En col·laboració amb:
    xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor