EL PRIMER CONSELL PLENARI DE SANTS-MONTJUÏC D’AQUESTA LEGISLATURA ELEGEIX MONTSERRAT BALLARÍN COM A PRESIDENTA

Com en les grans ocasions, i amb una sala de plens del Districte plena de gom a gom, aquesta tarda s’ha celebrat el primer plenari d’aquesta legislatura. El nou regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jaume Asens, ha iniciat el plenari donant la benvinguda als veïns tot remarcant que “esteu a la vostra casa i nosaltres estem al vostre servei per manar obeint”. Seguidament el secretari del Consell ha donat lectura del decret d’alcaldia que nomenava els nous consellers del Districte de Sants-Montjuïc, que amb diferents fórmules han pres possessió del càrrec.

Els nous consellers de Barcelona en Comú, Esther Pérez, Maria Riba, Carolina López, Domingo Alonso i Joan Sanromà han optat majoritàriament per “prometo per imperatiu legal” i alguns d’ells amb l’afegit “al servei dels veïns de Sants-Montjuïc”, en aquest grup municipal s’hi sumarà properament el nomenament de Xavier Farré també com a conseller. Pel que fa Convergència i Unió repeteixen Núria Izquierdo i Georgina Lázaro, i s’estrenen com a consellers Carles Domingo i el nou portaveu, Sergi Sarri, que ha optat per la promesa per imperatiu legal “amb la determinació de servir el millor possible als veïns i veïnes de Sants-Montjuïc, tot posant-me a disposició del Parlament de Catalunya, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar una Catalunya lliure en el marc de la Unió Europea”

Pel que fa Ciutadans, que s’estrena com a formació a la seu de Creu Coberta, s’ha nomenat el conseller Angel Federico Lao Peña, que ha jurat el càrrec, i queda pendent el nomenament del segon conseller municipal del que disposen al nostre districte. A Esquerra Republicana de Catalunya s’estrenen Jordi Fexas i Marta Alonso que han promès el càrrec per imperatiu legal i “tot treballant per assolir la república catalana “.

Al Partit dels Socialistes de Catalunya repeteixen com a consellers Albert Deusedes i Àngels Boix, que han promès el càrrec. La Candidatura d’Unitat Popular també serà la primera vegada que tindrà representació institucional al Districte, els seus consellers Marc Santasusana hi Lluïsa Pahissa ho han fet “per imperatiu legal al servei del veïnat de Sants-Montjuïc, pel repartiment del treball i la riquesa, i per la independència dels Països Catalans”.

Finalment l’únic conseller del que disposarà el Partit Popular a Sants-Montjuïc, serà José Antonio Calleja, que repetirà una legislatura més i que ha jurat el càrrec.

Pel que fa als regidors adscrits als nostres barris s’han designat a Joaquim Forn (CIU), Marilen Barcelo (C’s), Montse Benedí (ERC) i Josep Garganté (CUP).

Un cop feta la primera part de tràmit del plenari, ha estat l’hora d’elegir la nova presidenta del Districte de Sants-Montjuïc, que un acord previ entre els grups municipals de l’oposició i govern ha presentat una única candidatura de la regidora del PSC Montserrat Ballarín, que ha estat elegida per una àmplia majoria amb els vots a favor de 14 consellers i tres vots en blanc, corresponents a la CUP que ho ha explicat durant la seva intervenció, i a un tercer conseller que s’ha desmarcat del seu grup municipal, ja que la votació era secreta.

Durant la seva primera intervenció com a presidenta del Districte, Montserrat Ballarín ha apostat per “dialogar i treballar tots plegats des del màxim consens possible per construir aquesta ciutat i aquest Districte des de baix a dalt”.

Comments are closed.