LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC AGRUPA 110 ENTITATS DEL BARRI

La Coordinadora d’Entitats del Poble Sec va celebrar dimecres al vespre l’Assemblea General Ordinària a la seva seu del carrer Elkano. Durant l’acte va presentar-se la memòria d’actuació de l’any 2014, i on un any més, Josep Guzmán,va tornar a ser escollit com a president d’aquesta federació d’entitats de segon grau del barri del Poble-sec: “Fa tres anys que sóc president, i durant aquest temps ha estat molt positiu per mi, perquè m’he compromès en temps de crisi a no créixer, però si a mantenir el que teníem, com és el servei i el personal” assegura Guzmán.

Actualment la Coordinadora compta amb 110 entitats actives: “El nexe comú entre totes les entitats és el territori, totes treballen pel barri” i enguany no hi ha hagut cap baixa, de fet s’hi han adherit les següents noves entitats: La Tinta, laboratori de creació, cultura i pensament crític, Fundació Joan Miró, l’Associació Musical Oso Estudio, l’Associació Cultural l’Amapola – Espai Pedreres i Amics dels Encenalls. Com a curiositat, “actualment la coordinadora compta amb una de les set entitats fundadores l’any 1989”, apunta el president de la Coordinadora.

A més, durant l’assemblea, Guzmán va esmentar algunes de les activitats de col·laboració, suport i serveis que han realitzat durant l’any passat. Per exemple, la Jornada de Convivència, l’Espai de la Infància pioner al barri, el suport a la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana o la col·laboració amb la Fundació Sant Pere Claver per ampliar el servei que dóna la Coordinadora als nens del barri.

Durant els propers mesos, la Coordinadora preveu mantenir els projectes ja que “crec que si arrenques un projecte, cal treballar per tirar-lo endavant, any darrere any”, diu el president, qui s’ha referit a la primera edició del dia del voluntariat, una trobada de voluntaris de la Coordinadora que ha coincidit amb l’any en que Barcelona ha estat Capital Europea del Voluntariat. Aquesta va fer-se el passat desembre i “va ser molt profitosa, volem mantenir-la, així com concerts solidaris”. Des de la Coordinadora també estan començant a treballar amb els joves: “Hi ha molts que per culpa de la crisi han quedat apartats del món laboral i els hi estem fent fer currículums, manipular aliments, coses bàsiques perquè es puguin desenvolupar en el món laboral”.

La Coordinadora porta 26 anys de treball interromput al barri del Poble-sec amb els veïns i veïnes. Compta amb un equip tècnic conformat per 14 persones i més de 80 voluntaris, entre els quals s’inclou la Junta Directiva. La missió d’aquesta és fomentar l’associacionisme, la democràcia, la participació ciutadana i comunitària, la cohesió, la inclusió social, la interculturalitat, la convivència i el civisme.

A més, durant l’any passat, el col·lectiu ha rebut tres premis: el Premi Sants-Montjuïc al reconeixement personal a Javier Velasco, membre de la Junta Directiva de la Coordinadora; el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona, en el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, en la promoció del voluntariat i la canalització del compromís social de la ciutadania; i el Premi SENDA en la categoria de Salut i Qualitat de Vida al programa Baixem al Carrer.

Comments are closed.