FIRA DE SANT PONÇ AL POBLE-SEC

El passat cap de setmana es va celebrar a la plaça dels Ocellets la 34a Fira de Sant Ponç del Poble-sec. Tot i l’origen tradicional com a espai de venda de fruita confitada, herbes remeieres, mató i mel, des de fa uns quatre anys la fira ha anat introduint paulatinament altres productes. Així doncs, la fira està esdevenint “una barreja de producte típic de Sant Ponç i de producte ecològic i de proximitat”, és a dir, seguint la filosofia Slow Food, explica Chiara Bombardi, responsable de l’organització.

Passejant doncs per les parades de la fira es poden veure també formatges, pa, cerveses… També hi participen alguns comerços del Poble-sec “perquè creiem que són especialment afins a aquesta fira de Sant Ponç”, comenta Bombardi. Alguns d’aquests són La Fabrique, que utilitza farines ecològiques i processos naturals, o La Lleteria, una botiga de productes ecològics. Durant els dos dies que es va celebrar la fira, també van organitzar tallers amb contingut pedagògic i degustacions.

Chiara Bombardi explica que amb aquesta nova tendència de la fira algunes persones, sobretot la gent més gran, “s’escandalitzen molt” perquè estaven habituats que hi hagués sobretot mel i fruita confitada. Tot i això, assegura que ja se senten satisfets quan proven la “qualitat excel·lent” dels productes que s’hi ofereixen. Tenen també alta afluència d’un públic jove, que ja d’entrada acull el model de fira amb més bons ulls, i una presencia de gent d’orígens i cultures diverses, per qui també representa una bona oportunitat per apropar-se als productors locals que no poden trobar en els supermercats.

El Jan és un paradista que participa per primera vegada a la fira. Explica que ells fan “pa ecològic, pa convencional i pans especials”. Es mostra encantant i convençut que voldrà repetir. Assegura, a més, que li agrada veure que hi ha molts productors locals i amb productes amb el segell Slow food. La Carme, en canvi, ja ha participat en diverses ocasions a la fira de Sant Ponç del Poble-sec. Ells són productors de cervesa artesanal des de fa 10 anys i assegura que “a la gent li agrada molt, la nota diferent de la industrial i la sap apreciar”.

Comments are closed.