MORT DEL REI CARNESTOLTES

Dimecres va ser un dia de dol i tristesa als barris de Sants-Montjuïc. Després d’una setmana de festa i disbauxa el rei Carnestoltes va morir ahir al vespre per un empatx de diversió. Al barri de Sants van celebrar una missa fúnebre on es va incinerar el cos de fusta del rei Pocaewertgonya I. L’acte es va oficiar a les Cotxeres de Sants. “Ha portat entre tots nosaltres uns excessos que us hauríeu de fer vergonya”, va dir el capellà que la va dirigir. “Hi ha gent, que durant aquesta setmana horrible de Carnaval, de tants excessos se’ls ha posat el cervell damunt del cap”, va afegir. La cerimònia es va tancar amb una sardinada popular a la plaça Bonet i Muixí.

També al barri del Poble-sec es van vestir de dol i van sortir en processó des de la plaça del Sortidor fins al camp de la Satalia, on van fer l’enterrament de la sardina. Van participar-hi una cinquantena de veïns i alguns membres de l’esplai Xirinola, molts que també són castellers i van fer un pilar per fer l’acte més lluït. De tornada a la plaça del Sortidor van fer també una sardinada on l’associació de comerciants va aportar-hi entre 15 i 20 quilos de peix. “Vam convidar, jo diria que a mig barri”, comenta Héctor Iburo, del centre cívic El Sortidor. A la sardinada hi van participar un centenar de veïns i veïnes. “La gent va poder menjar sardines fins a afartar-se”, comenta.

Als barris de la Marina la diada també va ser de tristesa. Per intentar passar millor les penes van organitzar una tarda d’animació pels infants i van entregar els premis del concurs #fotoviva. Per tancar les celebracions del Carnaval van fer la Crema de la sardina i els Diables de Port van oferir al veïnat un espectacle pirotècnic.

Comments are closed.