DO D’ACORDS, L’ORQUESTRA INFANTIL I JUVENIL DEL POBLE-SEC ES PRESENTA AL CENTRE CULTURAL ALBAREDA

L’orquestra infantil i juvenil Do d’acords es va presentar el passat dia 28 d’abril al Centre Cultural Albareda, al barri del Poble-sec. Pablo Persico, director del projecte, explica que és una iniciativa “sociocultural que estem desenvolupant al Poble-sec a través de l’associació Integrasons”. En el projecte hi participen l’escola Jacint Verdaguer, els instituts Carles Primer, Consell de Cent i XXV Olimpíada i l’espai 12@16. En total són uns 20 infants i 18 joves que conformen l’orquestra. “El principal objectiu és aprendre a crear alguna cosa tots junts musicalment i artísticament”, comenta Persico.

Fa uns dos anys i mig que el projecte es va posar en marxa i ja hi han passat uns 500 infants i joves. La novetat del concert del passat divendres és que per primera vegada van tocar junts els joves de diferents centres. Persico considera que és un fet que fomenta la cohesió del barri. A més, era la primera vegada que tocaven en el que “serà la nova seu de l’orquestra”. Pablo Persico explica el que això representarà per l’orquestra: “Deixarà de ser un projecte nòmada per ser un projecte que té casa i que es compromet sempre amb els mateixos infants”.

En el concert del passat divendres van participar-hi els gairebé 40 infants i joves acompanyats de músics professionals. “L’objectiu principal és que els nois puguin mostrar el seu aprenentatge i la seva manera social, sobretot a nivell comunitari”, comenta el director.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *