LA FORMIGA. ACTIVITATS 2n TRIMESTRE 2013

Inscripcions obertes per als cursos d’acció social del segon trimestre de 2013

Nous cursos en els àmbits de la orientació sociolaboral, la mediació intercultural, l’acollida i ara l’animació sociocultural.

La Formiga organitza el segon trimestre de l’any un seguit de cursos orientats a proporcionar eines i tècniques d’intervenció per a diversos àmbits de l’acció social. La programació s’ha ampliat pper incloure un curs d’animació sociocultural orientat a donar eines a aquelles persones que vulguin adquirir competències per a l’animació de la gent gran.

Tots els cursos tenen com a objectiu proporcionar competències als professionals de l’àmbit social en un context d’interculturalitat, amb un èmfasi en l’acció social destinada a empoderar als col·lectius vulnerables.

Per tal d’afavorir l’assistència de tothom, els cursos de La Formiga preveuen descomptes per diversos col·lectius, com les persones a l’atur, els estudiants o els membres de famílies monoparentals o nombroses; i les persones vinculades a l’entitat, com voluntaris o ex alumnes. A més, els treballadors en actiu d’entitats o empreses podran bonificar-se íntegrament el seu import.

L’entitat també disposa d’un servei d’orientació per a la recerca de feina de les persones que assisteixin a les classes i necessitin suport per definir un nou perfil professional.

PROGRAMACIÓ

1.TÈCNIC/A D’ORIENTACIÓ I INSERCIÓ SOCIOLABORAL (20 h)

Dates: Del 6 al 29 de maig.
Horari: Dilluns i dimecres de 18 a 21 hores.
Professorat: Isabel Berrocal, Alba Lloris i Neus Beltran.
Descripció: Curs introductori sobre orientació laboral que vol donar a conèixer als participants les tècniques per realitzar les funcions pròpies de Tècnic/a d’Orientació i Inserció Laboral, reconeixent les característ iques generals de la orientació, així com les diverses tasques, funcions i recursos d’aquesta professió.
Preu: 120 €

Descomptes: 100 € per a estudiants, persones a l’atur, membres de famílies nombroses o monoparentals, voluntaris i exalumnes de La Formiga. 108 € amb Carnet Jove.
100% bonificable

Continguts:
1.Itinerari d’Orientació-Formació-Inserció.
2.Itinerari personal d’Inserció. Motivació i autoestima en el procés d’Orientació i Inserció Laboral. L’objectiu professional.
3.Les competències professionals.
4.Eines de recerca de feina. CV, CV per competències, carta de presentació.
5.Entrevista de feina.
6.Introducció a l’acompanyament en la recerca de feina a col·lectius de difícil inserció.
7.Aturats de llarga durada, persones immigrades, joves, dones, persones amb discapacitat.

1. 2. LES TIC EN RELS PROCESOS D’ORIENTACIÓ I INSERCIÓ LABORAL (9 h )

Dates: 3,5,10 juny.
Horari: Dilluns i dimecres de 17 a 20 hores.
Professorat: Neus Beltran.
Descripció: S’abordaran en profunditat les eines i recursos que la societat de la informació posa a l’abast dels Orientadors i Insertors Sociolaborals.

Preu: 74 €

Descomptes: 10 € si l’alumne s’apunta al curs de Tècnic d’Orientació i Inserció Sociolaboral.

100% bonificable

Continguts:
1.Recerca tradicional vs recerca 2.0.
2.Eines de recerca del segle XXI.
3.Xarxes socials i el seu paper en la recerca de feina (Facebook, LinkedIn, Twitter)
4.Recursos per a la orientació i la inserció: Treure partit al web.
5.Portals de recerca de feina.

2. MEDIACIÓ INTERCULTURAL: PROCESSOS, FASES, TÈCNIQUES (36 h)

Dates: 10 maig al 7 de juny

Horari: Divendres de 17 a 21 i Dissabtes de 10 a 14 h.
Professorat: Elizabeth U. Pinillos, Gull Syed i Mohamed Essahli.

Descripció: Curs orientat a facilitar els fonaments teòrics i les eines metodològiques i pràctiques necessàries per iniciar-se en la mediació en contextos interculturals. Es combinaran els continguts teòrics amb dinàmiques i treball de casos pràctics, amb la intenció de capacitar als alumnes per conèixer i aplicar les diferents tècniques que intervenen en els processos de mediació interpersonal i intercultural. Curs especialment adient per a professionals de l‘àmbit de la intervenció social en contextos migratoris que necessitin assolir coneixements i eines de la mediació, o persones que vulguin introduir-se en aquest àmbit.
Preu: 210 €
Descomptes: 190 € per a estudian ts, persones a l’atur, membres de famílies nombroses o monoparentals, voluntaris i exalumnes de La Formiga. 198 € amb Carnet Jove.

Curs 100% bonificable

Continguts:
1. La comunicació: La relació. Aspectes, àmbits i moments de la relació. Definició, objectius, components. Sistemes sensorials. Regim de mediació. Nivells lògics. Comunicació intercultural. Llenguatges. Index de referència.
2.Competències interculturals: descentració, prejudicis, estereotips, imatges guies, aproximació al marc referencial de l’altre, espai comú. Mediar i/o negociar. Condicions prèvies.
3.Àmbits on es desenvolupa la mediació.
4.Principis de la mediació. Procés, itinerari i glossari.
5.Perfil de la figura mediadora, rol i funcions, coneixements, habilitats i actituds.
6.Disseny i avaluació d’un procés d’intervenció per part dels alumnes, a partir d’un cas pràctic proposat a classe. Observació de les fases, procés, rol i funcions del mediador.
7.Exposició i reflexió dels casos treballats en grup durant el curs. Avaluació per part del docent i aportacions dels companys.

3. AGENTS D’ACOLLIDA. CIUTADANIA I INTERCULTURALITAT

Dates: De l’11 al 27 de juny.
Horari: Dilluns i dijous de 17 a 20:30 hores.
Professorat: Jesús Gómez, Gustavo de Miguel, Laia Costa.
Descripció: Curs orientat a oferir informació sobre el context sociopolític, el marc legal d’actuació, les funcions dels agents d’Acollida i les metodologies emprades pels serveis d’Acollida als diversos serveis municipals.
Preu: 120 €

Descomptes: 100 € per a estudiants, persones a l’atur, membres de famílies nombroses o monoparentals, voluntaris i exalumnes de La Formiga. 108 € amb Carnet Jove.

Curs 100% bonificable

Continguts:
1.Marc jurídic de l’Acollida: Estatut d’Autonomia, Pacte Nacional per la Immigració, Llei d’Acollida i Reglament.
2.Immigració i societat. Polítiques locals d’integració i acollida. .
3.Marc legal: la Legislació d’Estrangeria.
4.Concepte i Metodologia de l’Acollida. La figura de l’Agent d’Acollida. Experiències locals: Barcelona.
5.Models de Serveis d’Acollida. Experiències locals II.
6. Polítiques locals d’Acollida i Acomodació. Gestió del padró, accés als serveis municipals, regulació de centres de culte religiós, informes d’arrelament i integració social, participació ciutadana.

4. INTRODUCCIÓ A LES TÈCNIQUES D’ANIMACIÓ SOCIOCULTURAL AMB LA GENT GRAN (24 hores) NOVETAT!

Dates: Del 12 al 28 de juny
Horari: Dimecres i Divendres de 17:00 a 21 hores.

Professorat: Jesús Fortuño, Beatriz Tobon, Bet Capdevila, Ana Sánchez, Ramón Roca.

Descripció: Aquest curs es dirigeix a persones que vulguin iniciar-se professionalment com a animadors de lleure per a la gent gran, tant de persones actives com d’aquelles amb una autonomia limitada.

Preu: 145 €
Descomptes: 125 € per a estudiants, persones a l’atur, membres de famílies nombroses o monoparentals, voluntaris i exalumnes de La Formiga. 130,5 € amb Carnet Jove.

Curs 100% bonificable

Continguts
1.El procés d’envelliment actiu.
2.Tècniques d’estimulació física.
3.Habilitats psicomotrius.
4.Treball amb música.
5.Tècniques d’Estimulació cognitiva.
6.Organització d’activitats de lleure amb la gent gran.

INSCRIPCIONS
Per inscriure-us, envieu la butlleta i envieu-la a info@laformiga.org , contacteu-nos o bé truqueu-nos al 93 443 82 07, indicant el nom del curs al qual us volue inscriure. També podeu venir a veure’ns al c/Elkano, 74 baixos.

La data límit per a les inscripcions acaba una setmana abans de l’inici dels cursos. Si us voleu bonificar la formació, contacteu-nos amb almenys 10 dies d’antelació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *