EL XIC: PLA COMUNITARI POBLE-SEC PREPARA EL SEU 5è ANIVERSARI

Molt poca gent coneix encara al XIC però molts veïns i veïnes, així com treballadors i treballadores del barri del Poble-sec ja estan treballant per tal que el XIC sigui, en poques setmanes, ben conegut per tot el barri.

I què és el XIC? És l’acrònim de Xarxa-Interrelació-Comunicació i no és altra cosa que un projecte col·lectiu impulsat i coordinat per l’Associació Cultural Marabal, el Pla Comunitari de Poble-sec i la cooperativa de participació ETCS que es concreta en l’organització i celebració d’una rua el proper 7 de maig per diferents carrers del barri per tal de conmemorar el 5è aniversari del Pla Comunitari del Poble-sec.

Per a aquest ambiciós projecte, a més de la gent de l’Associació Cultural Marabal, l’equip de Pla Comunitari Poble-sec i la cooperativa ETCS s’està implicant a les entitats del barri així com a particulars que hi vulguin participar d’alguna manera. I és que la idea del XIC, tal i com el seu nom indica, busca generar i fomentar el treball en xarxa, la interrelació i la comunicació entre les entitats, grups, veïns i veïnes amb l’objectiu comú d’habitar i festejar el barri.

L’organització de la rua del XIC s’ha engegat tot just aquesta darrera setmana de febrer i el 7 de maig es visibilitzarà el resultat d’aquestes 8 setmanes de treball comunitari. Teatre, música, cultura, performance, art, espontaneitat…tot això i més serà el XIC.

Cinc anys de Pla Comunitari Poble-sec
L’excusa perfecta per a engegar el XIC ha estat el 5è aniversari de Pla Comunitari Poble-sec. Va ser al 2005 que es va decidir posar en marxa un Pla Comunitari al barri del Poble-sec, una eina que mitjançant l’esforç de diferents agents del territori on s’implanta tracta de transformar la realitat de la comunitat i millorar-la per tal d’afavorir la convivència entre veïns i evitar l’exclusió social.

La participació i implicació de la major quantitat i diversitat de gent del barri és la clau del Pla Comunitari Poble-sec. El treball s’estructura al voltant d’un total de 6 comissions que tracten unes altres 6 àrees d’interès dins la quotidianitat del barri -infància, joventut, gent gran, salut, sociolaboral, convivència i coneixement mutu- i en elles s’integren des de professionals de les àrees socials o sanitàries a veïns del barri amb inquietuts o provinents del teixit associatiu del Poble-sec.

Les activitats que durant aquests 5 anys ha desenvolupat el Pla Comunitari Poble-sec han contribuït de manera decidida a ‘fer’ barri i aquest esperit de treball en xarxa i d’interrelació és el que ara impregna el XIC.

Un projecte que construïm entre tots
Ara el XIC ja està en marxa. La forma que adoptarà es decideix entre tots els que formem aquest projecte -continua obert a tothom que hi vulgui participar!- i és precissament aquesta la màgia del XIC: el treball en xarxa, la força de la interrelació i el poder de la comunicació. Tots hi sumem!

Si vols participar del XIC, pots participar a les reunions que celebrem tots els dimecres fins el 7 de maig al Centre Cívic El Sortidor a les 7 de la tarda. Per a més informació, pots posar-te en contacte amb Joel Alvarez, de l’Associació Cultural Marabal bé per telèfon al 93 442 19 82 o bé per correu electrònic a joelalvarezbanal@gmail.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *