L’AJUNTAMENT DE BARCELONA APROPA ALGUNS DELS SEUS TRÀMITS I SERVEIS AL BARRI

A partir d’aquesta setmana ha entrat en funcionament el nou quiosc o Punt BCN al Centre Cívic El Sortidor. Aquest aparell possibilita una sèrie de tràmits bàsics com ara: obtenció del volant de residència i convivència del Padró Municipal, obtenció d’una còpia del document per fer el pagament de l’IBI i del l’IVTM (EN VOLUNTÀRIA) o la domiciliació bancària del l’IVTM.

Tots aquest documents es poden rebre en el moment de la gestió i tenen la mateixa validesa que els emesos per l’Ajuntament de Barcelona. Els volants d’empadronament (residència o convivència) i els certificats de pagament (IBI O IVTM) disposen del corresponent codi de validació. Cal aclarir que els punts BCN només poden generar els darrers certificats, des de l’any 2000 en endavant. Si es necessita un certificat d’anys anteriors caldrà adreçar-se a qualsevol oficina d’Atenció al Ciutadà, al servei d’atenció telefònica 010 o a l’adreça web www.bcn.cat , a la carpeta del Ciutadà.

La documentació només la pot demanar la persona afectada pel tràmit. El volant d’empadronament ha de ser a nom del demandant. Els tràmits d’IBI es podran realitzar si es consta com a titular de l’immoble i el d’IVTM si es consta com a titular del vehicle.

Per fer la gestió s’ha de portar el DNI, DNI electrònic, NIE, clauer IdCAT o Targeta xip CATCert. Tots ells han de ser documents originals. En cas que el DNI electrònic no estigui activat per funcionar mitjançant el xip es pots utilitzar com si fos un DNI convencional, a través del lector òptic del quiosc. Les persones d’altres països que no tinguin NIE en format targeta hauran d’identificar-se mitjançant IdCAT. En els casos de DNI electrònic i certificats digitals caldrà introduir PIN o password.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *