S’OBRE EL PERÍODO D’INSCRIPCIÓ PER ALS VIATGES PER A LA GENT GRAN

Un dels objectius de les polítiques municipals destinades a la gent gran és establir un marc d’accions de promoció d’un envelliment saludable, com a factors de prevenció de la dependència i l’exclusió, per aquest motiu es promou aquest programa de viatges per a la gent gran.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, obre el període d’inscripcions per al programa 2010-2011 de Viatges per a la Gent Gran organitzats per l’INSERSO.

El calendari de les inscripcions serà del 25 de maig fins al 4 de juny del 2010 a les oficines d’atenció al ciutadà (OAC). L’Ajuntament subvencionarà viatges de 6, 8, 10 o 15 dies a la costa mediterrània, les illes Balears, les illes Canàries, Portugal, i viatges culturals.

Els preus que haurà de pagar cada persona un cop aplicada la subvenció municipal variarà segons el destí i la durada del viatge:

Costa Mediterrània

– 8 dies, 84,7 euros

– 10 dies, 118,20 euros

– 15 dies, 193,90 euros

Illes Balears

– 8 dies, 112 euros

– 10 dies, 149 euros

– 15 dies, 193,90 euros

Canàries

8 dies, 169,10 euros

Portugal

8 dies, 102,60 euros

Viatge cultural

6 dies, 94,5 euros

Requisits i condicions per viatjar amb l’IMSERSO

Els requisits i condicions per demanar les subvencions municipals i viatjar amb l’IMSERSO són les següents:

– Tenir més de 65 anys o tenir 60 anys i ser pensionista de la Seguretat Social.

– El cònjuge del sol·licitant no cal que tingui aquest requisit.

– Les persones discapacitades poden anar com a acompanyades si tenen una discapacitat igual o superior al 45%. Cal recordar que no tots els hotels estan adaptats per a les cadires de rodes.

– Omplir la sol·licitud de subvenció.

– Omplir la sol·licitud de l’IMSERSO (si no es té aprovada la sol·licitud de subvenció municipal de la campanya anterior).

Per demanar subvenció municipal cal estar empadronat a Barcelona, disposar de la targeta rosa gratuïta i, si cal, el certificat de discapacitat i el certificat d’inscripció al registre de parelles de fet.

Accions per promoure un envelliment saludable

Una de les accions prioritàries dirigides a les persones grans és impulsar i incrementar l’accés d’aquest col·lectiu a l’oferta cultural i lúdica de la ciutat per establir un marc d’accions de promoció d’un envelliment saludable, com a factors de prevenció de la dependència i l’exclusió.

Una de les maneres de portar a terme aquestes accions és millorar, ampliar, diversificar els criteris d’accés al Programa de vacances per a la gent gran, és a dir, diversificar l’oferta de viatges i d’estades en coherència amb l’heterogeneïtat creixent de necessitats i opcions de les persones grans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *