NOVA INICIATIVA CASTELLERA: TOTS SOM UNA COLLA

TRENTA COLLES CASTELLERES DE TOTA CATALUNYA FARAN TALLERS PER TAL D’INTEGRAR IMMIGRANTS

Una trentena de colles castelleres participen aquest any en el programa d’integració de nouvinguts al món casteller ‘Tots som una colla’.

Aquest programa, plantejat com una invitació, consisteix en l’organització d’uns tallers d’introducció als castells que s’adrecen especialment a la població immigrant, per tal que puguin participar en aquesta activitat. ‘Tots som una colla’ és una iniciativa de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), www.cccc.cat juntament amb la Secretaria per a la Immigració del Departament d?Acció Social i Ciutadania i el Centre de Promoció de la Cultural Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.
L’any passat es va desenvolupar una prova pilot en quatre de les poblacions amb colla castellera que tenen més índex de població immigrant: Salt, Vic, Guissona i El Vendrell. Als tallers hi van assistir un total de 194 persones, i l’experiència va ser molt ben valorada per tots els implicats.
Aquest 2010 el projecte s’ha ofert a les 56 colles castelleres existents en aquest moment.
Fins el moment (encara és possible de sumar-s’hi) ja han confirmat la seva participació un total de 28 colles, pertanyents a una vintena de poblacions, entre les quals n’hi ha algunes de les més importants del país, com ara Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Terrassa, Mataró, Tarragona, Reus o Granollers. Algunes colles faran els seus tallers aquest mateix mes de maig, mentre que d?altres ho faran al llarg de la resta de la temporada castellera.
La difusió dels tallers es fa en contacte amb els tècnics d’immigració de cada localitat, les entitats que hi treballen, etc. mitjançant uns cartells i díptics en nou idiomes. Igualment, s’ha editat un material audiovisual didàctic específicament pensat per aquests tallers, que consisteixen un tres sessions de dues hores cadascuna.

Els castellers de Poble Sec participaran en aquesta iniciativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *