ENTREGATS ELS PREMIS SANTS-MONTJUIC 2009

En un acte solemne, ahir al vespre van rebre el premi Sants-Montjuïc 2009 Jordi Duixans i l’Associació Cívica La Nau. La Fundació Garcia Fossa va rebre un reconeixement especial

Dijous, 17 de desembre a la Sala de Plenaris del Districte de Sants-Montjuïc, la regidora del districte, Imma Moraleda i el President del Consell del Districte de Sants-Montjuïc, Eduard Freixedes, van lliurar els Premis Sants-Montjuïc. Uns premis que reconeixen les accions rellevants o d’interès de persones, entitats o col·lectius del districte.

Es van atorgar dos premis:

Premi Sants-Montjuïc al reconeixement personal

Premi Sants-Montjuïc al reconeixement col·lectiu

i també es va fer una menció especial de reconeixement.

1. Premi Sants-Montjuïc al reconeixement personal:

Jordi Duixans

Aquest any de 2009 ha guanyat el Premi al reconeixement personal Jordi Duixans, expresident de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, i membre de la junta directiva de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta. Va ser membre de diferentes juntes de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs, on encara participa.

Amant de la natura, excursionista, antic botiguer i lluitador veïnal, Jordi Duixans ha participat activament en projectes d’Hostafrancs, com el Casal Artesà i el Centre Cívic Magòria. També ha treballat per la integració dels gitanos, i en general l’estima per la història dels barris del Districte de Sants-Montjuïc. També ha treballat activament per la Festa Major d’Hostafrancs i en el manteniment de les seves tradicions.

2. Premi Sants-Montjuïc al reconeixement col·lectiu:

L’Associació Cívica La Nau

L’Associació Cívica és una iniciativa d’un grup de persones amb inquietud pels col·lectius amb risc d’exclusió social. L’any 1998 es va fundar l’Associació amb la finalitat de poder dur a terme iniciatives d’interès general de caràcter social, cívic, cultural, educatiu i de cooperació pel desenvolupament humà i social d’aquests col·lectius.

L’activitat principal de l’Associació Cívica La Nau és la recollida de productes no alimentaris (especialment productes de neteja i d’higiene personal) a les empreses col·laboradores per després distribuir-los entre les entitats que realitzen una acció directe amb els diferents col·lectius que, per l’entitat, són prioritaris (persones grans, nens i nenes i persones amb dificultats econòmiques). L’entitat treballa en xarxa amb altres entitats, fet que permet redistribuir altres tipus de productes que siguin d’utilitat per a les entitats amb les quals treballen.

Així doncs, l’activitat de l’Associació pretén assolir un objectiu: contribuir a vertebrar una societat més participativa i oberta per tal d’eliminar tota mena d’exclusió social. L’activitat es realitza en col·laboració amb diferents institucions públiques, com ara l’Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona, Germans de Sant Joan de Déu, Fundación San Lazaro, empreses i altres entitats Tot i que des de l’inici l’àmbit d’actuació ha estat Barcelona ciutat i rodalies, actualment s’ha obert la col·laboració a projectes que es desenvolupen en altres indrets del nostre país, i fins i tot arreu del món.

En nom de l’Associació Cívica La Nau ha recollit el premi el seu president, Albert Trias

3. Menció especial de reconeixement:

La Fundació Garcia Fossas

La Fundació Garcia Fossas, constituïda l’any 1943, per Artur García Fossas, va fundar a Barcelona una Escola d’Arts i Oficis (actualment Escola Proa, al Carrer Almeria, 57). Al menjador d’aquesta escola de la Bordeta donava dinar diàriament als infants necessitats de 10 centres del Districte Sants-Montjuïc, finançats per la Fundació Garcia Fossas. Ara la Fundació Garcia Fossas segueix amb seva tasca d’ajut als infants necessitats però els estudiants dinen a la seves escoles al Districte.

Ha recollit el premi Alfons Gutiérrez, president de la Fundació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *