TROCASEC, EL MERCAT D´INTERCANVI DEL POBLE-SEC

TROCASEC, EL MERCAT D?INTERCANVI
del POBLE-SEC

Guardes roba a l´armari que ja no et poses però et fa llàstima llençar? Tens mobles, electrodomèstics o llibres en bon estat que ja no utilitzes? Vine al Trocasec, el mercat de l´intercanvi del barri i coneixeràs una altra forma de comerç. Vivim en una societat on es potencia el consum desmesurat i no sostenible basat en -comprar-consumir-llençar-, que comporta una sobreproducció de residus. Intercanviant allò que no es vol s´evita que vagi a parar a l´abocador i, d’aquesta manera un residu es converteix en un recurs.

El diumenge 29 de novembre al Pati de la Biblioteca se celebra la primera edició del Trocasec, organitzat per la Comissió de Convivència i Coneixement Mutu del Pla Comunitari Poble-sec, i hi estàs convidat. Es tracta d´una activitat oberta a tothom des de les 11 del mati i fins les 15 hores per aprendre a intercanviar, compartir i reutilitzar.

Tot aquell que vulgui participar nomes ha de reservar una taula enviant un correu electrònic a trocasec@gmail.com. Es podrà intercanviar tot allò que no es vulgui però que estigui en bon estat i pugui ser útil per a algú altre: objectes (roba, llibres, estris de cuina, cds, pel·lícules, jocs i joguines, plantes, complements, mobiliari), creacions (artesania, manualitats, plats cuinats, conserves, llibres de receptes), i ifins i tot idees, consells o pensaments.

NORMES DE L?INTERCANVI
Si es la primera vegada que participes a un mercat així, has de tenir en compte algunes de les normes de l´intercanvi, com que està terminantment prohibit canviar qualsevol cosa per diners. El joc consisteix en arribar a un acord amb altra persona perquè ambdós sortiu beneficiats, o fins i tot pots regalar objectes sense necessitat d´intercanviar-los marcant-los amb uns adhesius que l´organització et facilitarà. A més, tot allò que no canviïs ho podràs deixar a un Punt Verd mòbil situat a prop del mercat.

T´esperem al Trocasec, un bon moment per conèixer els teus veïns i veïnes del barri i compartir una bona estona aprenent una nova forma de relacionar-se i una manera diferent de consumir. I si a més, tens ganes d´engrescar-te i formar part de l´equip organitzador per a properes edicions, busca el punt d´informació al mercat i uneix-te al Trocasec.

Dia: 29 de novembre de 11 a 15 hores.
Lloc: Pati de la Biblioteca (Blai entre Margarit i Tapioles)
Més informació: www.pcpoble-sec.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *