YANAPAY: UNA SOLUCIÓ INTEGRAL

Una cop més Poble-sec per Tothom, àrea social de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, mostra la seva empatia amb el barri del Poble-sec i ho fa mitjançant el projecte YANAPAY, programa de capacitació per a dones nouvingudes en l’assistència domiciliària. Aquesta paraula originària de la llengua Quechua i que significa COOPERAR és la nova resposta que plantegen a les necessitats del barri.

El curs començarà el 17 d’octubre en el Centre Cívic El Sortidor de 10 a 13 hores. Durant dos mesos és realitzaran 7 sessions de capacitació on les 15 persones inscrites al curs tindran l’oportunitat de formar-se en l’àmbit de la gent gran amb dependència i de les atencions que aquest col.lectiu requereix.

Poble-sec per Tothom treballa en base a tres àmbits :infància, adults i gent gran. Amb adults es treballa a través del projecte Pla d’ Acollida Poble-sec per a Tothom, un conjunt de serveis i activitats que inclou entre d’altres, informació i assessorament laboral, jurídic i psicològic, formació en llengües i formació pre-laboral juntament amb activitats de convivència i coneixement mutu.

YANAPAY, és un micropojecte que forma part de la formació pre-laboral del Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom.

A través de la gent que fa ús del servei d’assessorament laboral, els tècnics de Poble-sec per a Tothom, han detectat quines són las mancances de formació més importants de la gent que viu al barri. A més, s’ha de tenir en compte que la població autòctona del Poble-sec està formada majoritàriament per gent gran, que demanen una cura específica. YANAPAY doncs, respon a una de les necessitats que el Poble-sec demanda.

El curs, dirigit per Poble-sec per a Tothom compta amb el recolzament de la Fundació ACSAR i de l’Institut Català de la Dóna. L’objectiu d’aquest és que els alumnes desenvolupin les capacitats i adquireixen les habilitats per a treballar amb gent gran i comptin amb més eines a l’hora de buscar feina en aquest àmbit.
Alguns dels temes que s’abordaran des d’aquest seran: l’envelliment i els seus processos, les malalties més comunes de la gent gran (Alzheimer o malaties d’ossos), quins tipus de recursos existeixen per la gent gran, com accedir-hi i d’altres problemàtiques relacionades amb l’atenció a la gent gran. En finalitzar, els alumnes rebran un certificat de la realització d’aquest.

Miroslaba Villatoro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *