POBLE-SEC RECOLLIDA SOLIDÀRIA D’ALIMENTS

La campanya està organitzada per Bona Voluntat ena Acció juntament amb l’Associació de Comerciants i Serveis del Poble-sec i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Es tracta d’una iniciativa novedosa a la ciutat de Barcelona donat que es tracta de dues entitats de caire diferent (una de caire solidari i l’altra comercial) que han unit els seus esforços per contribuir a la millora del barri.

L’objectiu de la campanya és aconseguir una aportació extraordinària d’aliments per a ajudar a fer front les necessitats més bàsiques dels veïns i veïnes del barri del Poble-sec. Es fa una crida a la solidaritat de la gent quan vagi a fer les seves compres i tinguin la possibilitat d’ajudar als veïns i veïnes del Poble-sec que estan passant per una situació econòmica difícil.

El teixit social del barri del Poble-sec es caracteritza pel llarg recorregut en la seva tasca solidària, aquest és el cas de l’associació Bona Voluntat en Acció, que amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i Serveis del Poble- sec, inicia a partir del 2 d’octubre una campanya de recollida d’aliments per a fer front a les necessitats més bàsiques dels veïns i veïnes del barri que ho necessitin. La campanya durarà fins el 6 de gener.

Aquesta iniciativa fa partíceps als comerços del barri de manera que la recollida d’aliments representarà una fita compartida entre els comerciants de totes les cultures i procedències que són presents al barri del Poble-sec.

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ

Va néixer l’any 1997 com una associació de voluntariat social, amb l’objectiu d’ajudar a persones i famílies en situació desfavorable. El seu treball el dirigeixen cap a l’eradicació de la pobresa, la marginació i l’exclusió social. El seu àmbit d’actuació se situa al barri del Poble-sec on van detectar, en el moment en què es van constituir, que hi havia una mancança d’entitats de suport a les persones amb dificultats, com és el cas de persones grans soles i amb problemes de mobilitat, de persones nouvingudes amb dificultats d’adaptació, de persones sense llar, etc. La tasca principal d’aquesta entitat se centra en donar resposta a les demandes d’aquestes persones per tal que puguin gaudir de les mateixes oportunitats per superar les dificultats.

El districte de Sants-Montjuïc els va concedir el Premi Sants-Montjuïc a l’entitat més dinamitzadora de l’any 2003 i enguany els ha proposat per rebre la Medalla d’Honor de Barcelona per les actuacions dirigides als processos de reinserció de les persones amb risc d’exclusió social per tal que puguin recuperar l’autonomia i la independència en la seva vida.

ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS I SERVEIS DEL POBLE-SEC

L’Associació va néixer a la tardor del 2005 per fomentar el comerç al barri i convertir-se en una eina que servís per aglutinar idees i esforços que facin possible un entramat comercial fort al barri. Molts dels comerciants nouvinguts també pertanyen a aquesta associació. Això és un bon exemple del terennà integrador del Poble-sec.

Actualment l’Associació hi aglutina uns 130 comerços associats dels quals un 25% són nouvinguts. La integració del col·lectiu de nouvinguts a l’Associació de Comerciants es fa palesa amb la seva alta participació en aquesta campanya.

Al llarg de l’any organitzen diverses activitats com l’organització de la Mostra de Benestar i Salut al mes de maig, la campanya de Nadal amb sortejos i diferents activitats per a la mainada, i la participació en l’arribada del patge reial el 4 de gener. L’Associació està profundament arrelada i implicada en tot el què pugui millorar el Poble-sec.

Durada de la campanya

Del 2 d?octubre de 2009 al 6 de gener de 2010

Consulteu en el document annex els punts on podeu lliurar els aliments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *