IMATGES CUINA DEL MÖN 2012

Font: El3.cat

Aquest cap de setmana al Poble Sec es va celebrar la desena mostra gastronòmica de la cuina del món al carrer Blai. Es tracta d’un esdeveniment que té lloc al barri cada any i que representa el punt i final d’un projecte que barreja la cuina i la diversitat cultural.
La cuina del món és un projecte que gestiona la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, que any rere any, ofereix un espai de trobada, convivència i coneixement de les diferents cultures que conviuen al Poble-sec.
La Mireia Salvador i la Chiara Bombardi, tècnica i coordinadora del projecte respectivament, expliquen que “és un projecte que comença amb un curs de cuina on es treballen totes les tècniques culinàries” i on “després es posa en pràctica tot el que han après i es fa aquesta mostra gastronòmica”, diu la Mireia. “És un barri molt multicultural però això no vol dir que la convivència estigui assolida, sinó al contrari”, comenta la Chiara, que considera que es necessiten projectes com aquest per afavorir-la: “Encara es pot treballar molt”, diu.
L’Isaac Tévar ha estat l’encarregat de la docència del curs. Explica que a la mostra s’han pogut degustar plats de Pakistan, Perú o Uganda entre d’altres. El Miguel Tacunan, és un dels alumnes que és originari de Perú i que ens fa cinc cèntims del seu plat, el “lomo saltado”: “És un plat tradicional del Perú; a qualsevol racó del Perú pots menjar “lomo saltado” que és molt bo i molt fàcil de servir”
El curs, gestionat per la coordinadora d’entitats, es desenvolupa cada any al centre cívic El Sortidor. Caldrà esperar fins l’any que ve doncs, a la 11ena edició, per gaudir de nou de les propostes gastronòmiques més variades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *