EL BARRI AMB LA SEVA GENT

Al voltant de 60 persones grans participen en els programes de voluntariat amb gent gran de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec: Acompanyament a la Gent Gran i Baixem al Carrer. Són persones que es troben soles, o bé persones que no poden sortir de casa seva sense l’ajuda de voluntaris o voluntàries o fins i tot de professionals i una cadira pujaescales mecanitzada.

A causa de la crisi de la COVID-19, les visites i sortides setmanals s’han substituït per trucades d’acompanyament i suport. Unes 40 per- sones voluntàries fan trucades per conversar amb les persones grans, les acompanyen durant aquest confinament i, en alguns casos, també les ajuden a fer encàrrecs i compres. Les trucades serveixen per fer un seguiment de la situació de cada persona, i si és necessari coordinar-se amb altres serveis, per exemple, encasos d’emergència social.

Cap persona gran sense rosa de Sant Jordi
Hem intentat que les persones grans tinguin un confinament actiu, per això els hem proporcionat
exercicis per fer a casa i materials per cosir. Gràcies a les persones grans cosidores hem pogut celebrar un Sant Jordi diferent, però molt especial, en el qual hem fet una paradeta virtual, amb roses
de tela i altres creacions de les cosidores. A més, amb l’ajuda del voluntariat, hem repartit unes 50
roses i mascaretes de tela, fetes també per les persones grans a casa seva. Finalment, doncs, entre totes i tots hem aconseguit que cap persona gran es quedés sense rosa de Sant Jordi.

Hem comprovat com la família, el veïnat, les entitats, les parròquies i els serveis s’han bolcat amb
la gent gran de la seva escala, del seu carrer, del seu barri, teixint una xarxa de suport tan necessària en aquests moments, i hem de seguir estant al cas, ara més que mai, amb la gent gran.

Pel que fa a la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i als seus programes de gent gran, seguim
atenent de manera virtual les per- sones que en formen part i preparant la desescalada d’una manera
segura per a totes i tots. Volem que les persones grans del barri se sentin ben ateses i escoltades durant aquests moments tan incerts i canviants.

Finalment, volem recordar que aquesta pandèmia ens ha arrabassat dues persones importants dels nostres programes. Des d’aquí enviem una abraçada molt gran a les seves famílies i demanem seny i responsabilitat a totes i a tots per tal que els moments tan durs que hem hagut de viure no es tornin a repetir.

Acompanyament a la Gent Gran i Baixem al Carrer Coordinadora d’Entitats del Poble-sec
Poble-sec, Barcelona, 3 de juny de 2020

Comments are closed.