MERCAT DE LES FLORS: REFLEXIONS ENTORN D’UN CONFINAMENT

Nota de premsa

REFLEXIONS ENTORN D’UN CONFINAMENT

Coreògrafs ens expliquen com els ha afectat la nova situació i com veuen la societat i la dansa

Des del Mercat de les Flors hem volgut saber com els creadors han viscut i continuen vivint la situació excepcional causada pel Covid-19 i de quina manera pensen que ha afectat la societat ila dansa en concret. Els hem demanat que comparteixin la seva mirada especial sobre els canvis als quals ens hem vist obligats a adaptar-nos per tal de crear una reflexió conjunta i remarcar el valor del pensament que parteix de la creació de la dansa.

Al començar a preparar la comunicació de la propera temporada, semblava impossible demanar als artistes informació de les peces que anaven a presentar al Mercat sense preguntar primer on es trobava cadascun d’ells, cadascun dels projectes després d’aquesta pausa i aquest tancament globals. Finalment hem convidat a respondre aquesta pregunta a artistes que no presenten el seu treball dins aquesta temporada però amb els que hem estat o estem en contacte amb algun projecte i als quals volíem donar veu en aquest moment.

La pregunta que els hem formulat ha estat la següent:

La pandèmia del COVID-19 ha suposat un abans i un després en les nostres vides i ha col·locat el cos en un espai de fragilitat i d’amenaça constant, de manera que les relacions entre les persones i l’espai que ocupen cobren un relleu especial. Des d’aquesta consciència, de quina manera podem llegir avui la teva feina (la teva obra artística o de pensament) i quines possibilitats de desenvolupament veus per a la dansa?

Així doncs trobareu al blog del Mercat les reflexions de Cesc Gelabert, Sol Picó, Marina Mascarell, Salva Sanchis, Andrés Corchero, Mal Pelo, Thomas Noone, Vero Cendoya, Eulàlia Bergadà, La Ribot, Juan Carlos Lérida, Albert Quesada, Marcos Morau, Societat Doctor Alonso, Mireia de Querol, Lia Rodrigues…, així com també la reflexió de dos teòrics de la dansa, Roberto Fratini i Ester Vendrell.

Continuem rebent respostes que anirem afegint al nostre blog a mida que ens arribin.

Comments are closed.