La memòria de l’Olympia encara ressona a Sant Antoni
El teatre encara es viu al barri a través de la seva toponímia, hi ha botigues que mantenen el seu nom
L’exemple més clar és el nom d’alguns establiments, que han quedat com el darrer testimoni del què un dia va ser el teatre. Impulsat per l’empresari Josep Ventura, s’hi programaven tot tipus d’espectacles, fins i tot d’aquàtics. Convertint-se durant molts anys en el local polivalent més gran i popular de Barcelona, amb un aforament per a 6.000 persones.
El 4 de desembre del 1924 es va inaugurar el Teatre Circ Olympia a la ronda Sant Pau amb Aldana. Era un teatre gegantí amb una elegant façana noucentista que va ser molt popular en l’època. Toni Oller, de l’Associació Talia Olympia, recorda que hi van passar les grans famílies de pallassos, com els Rivel o els Aragón, que s’hi feien combats de boxa i de lluita lliure, però que també era un “dancing”, on la gent anava a ballar. El 1926 hi va arribar el xarleston i el 1944 s’hi va presentar l’Orquestra Municipal de Barcelona. Durant la Segona República i el franquisme s’hi van arribar a fer mítings polítics.
L’Olympia encara dona nom a alguns negocis
En l’actualitat, el rècord de l’Olympia es manté viu en la toponímia del barri. És el cas de les Galeries Olímpia o el bar que hi ha a tocar. Oller associa que s’hagi conservat el nom amb la importància que va tenir el teatre pel barri. El cas de la floristeria és el que té una relació més directa perquè va néixer dins del teatre i va continuar en funcionament quan va tancar el 1947. Ara ocupa uns baixos on hi havia hagut l’accés principal.
A l’última època va funcionar com a cinema i el 28 de febrer del 1947 s’hi va fer la darrera funció, una representació de ‘La Bohème’ de Giacomo Puccini. Obra de l’arquitecte Francesc Folguera, tenia l’estructura de ferro i la façana d’estil noucentista, per la qual cosa li deien el Liceu del Paral·lel.