ELS CASTELLERS DEL POBLE-SEC PRESENTEN LA DIADA AL CASTELL DE MONTJUÏC PER CELEBRAR ELS 20 ANYS DE LA COLLA I ELS 150 DEL BARRI

La colla castellera poblesequina compleix el seu 20è aniversari i, tenint en compte que el barri també està de celebració pels 150 anys del Poble-sec, preparen una diada especial que es va presentar dijous a la tarda amb una roda de premsa al Centre Cultural Albareda. A més, aquest 2019 també coincideix amb el 40è aniversari del Club Atlètic Running i els 35 del Tir amb Arc Montjuïc, per aquest motiu els bandarres els han animat a sumar-se a la diada que celebraran el 15 de juny al Castell de Montjuïc.

“Vint anys no estan malament per una colla castellera d’un barri tan petit i tan divers com el Poble-sec”, reconeix el secretari dels Castellers del Poble Sec, Arnau López. La diada començarà a les nou del matí amb una cursa popular infantil, seguirà amb una competició de tir amb arc, la diada castellera i actuacions musicals amb la Muixeranga de Barcelona, Che Sudaka i DJ Partisana. Les colles convidades, a banda de la del Poble-sec, seran la de Sants, la Colla Joves Xiquets de Tarragona i la Colla Castellera de Madrid.

Més enllà dels propis castells, la colla s’ha implicat molt a nivell social i és que també treballen amb projectes integradors com ‘Tots som una colla’, tallers a les escoles o el treball d’innovació educativa ‘Castelloscopi’. Davant tota aquesta tasca, López recorda que “també col·laborem amb el Consorci de Normalització Lingüística o amb els menors estrangers no acompanyats” i celebra “passar de ser una colla castellera a una entitat tan diversa i tan completa”.

A nivell tècnic, la colla es va fundar el 1999 i el seu sostre competitiu va ser a la Diada de Tardor de 2015 quan van descarregar la seva primera clàssica de vuit. En aquest sentit, López reconeix que “actualment el món casteller es troba en cert estancament, nosaltres també ho patim” i ara l’objectiu és “recuperar aquests castells de vuit, assaig rere assaig i seguir caminant cap aquí”. D’aquesta manera, la colla “està posant tota la carn a la graella per arribar amb totes les forces a la Diada al Castell de Montjuïc”.

En la roda de premsa de presentació d’aquesta diada hi van participar les diferents entitats implicades. Van intervenir Carolina López, representant del Districte; Josep Guzmán, de la comissió dels 150 anys del Poble-sec; Jordi Falgueras, president del Club Tir amb Arc Montjuïc; Xavier Capdevila, president del Club Atlètic Running; dos dels membres del grup musical Che Sudaka; Elisabet Garcia com a DJ Partisana; Marc Febrer i Pol Batlló, dels Castellers de Sants.

Comments are closed.