L’ESCOLA JACINT VERDAGUER MANTINDRÀ LES DUES LÍNIES DE P3 I NO AUGMENTARÀ LA RÀTIO D’ALUMNES

L’Escola Jacint Verdaguer mantindrà finalment les seves dues línies de P3, tal i com va explicar l’AMPA del centre en roda de premsa. Tot i que en un principi s’havia alertat que el Consorci d’Educació de Barcelona volia eliminar una de les dues classes, finalment no ha estat així i el centre educatiu del Poble-sec no veurà limitada la seva oferta. A més, el propi Consorci va comunicat a l’escola la intenció de no augmentar la ràtio d’alumnes per a cada classe. A tot això, i com a altra bona noticia, l’Escola Tres Pins de Montjuïc afegirà una línia extra a la seva oferta educativa de P3.

Dijous passat s’havia convocat una manifestació al barri per protestar contra l’augment de la ràtio i el tancament d’aquest grup, tot i el pas enrere per part del Consorci d’Eduació, es va fer una roda de premsa a la seu de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec per explicar les converses que s’havien tingut amb el Consorci. Empar Cogollos, mestra de l’Escola Jacint Verdaguer, explicava que “hi havia la possibilitat que s’augmentés la ràtio i se suprimís el grup al Poble-sec, en el camí hem tingut la sort de trobar molts suports i al final hem tingut aquesta petita bona notícia”.

Fa només quatre anys ja es va ampliar l’escola amb un edifici nou de preescolar. Així, l’any passat es van cobrir gairebé totes les places durant les preinscripcions, però de moment enguany no s’han omplert les línies en primera opció. La professora afegia que “no cobríem les dues línies de P3 en primera opció, ens sorprendria molt que amb la resta d’opcions no ho omplíssim vista la situació a les altres escoles”.

Mariana Cantero, precisament mare d’una de les famílies que han fet la preinscripció al Poble-sec, va voler denunciar “la falta de transparència en les places disponibles al barri i en general, en el sistema”. En la mateixa línia que aquesta mare, Belén Tascón, presidenta de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, reconeixia que “aquest intent d’augmentar la ràtio d’alumnes per encabir a totes les famílies només provoca que la matrícula viva, inscripcions a mig curs, no trobin espai”.

Així doncs tant mestres com pares i mares i les seves associacions demanen més recursos, sense tancar grups i amb ràtios més ajustades per treballar millor i mantenir l’equilibri. Encara que es va reconèixer la dificultat d’augmentar l’oferta per la falta d’espai. Davant això, creuen que s’hauria de fer un canvi de titularitat d’escola privada i concertada cap a escoles públiques.

Comments are closed.