L’ETAPA FINAL A MONTJUÏC CORONA MIGUEL ÁNGEL LÓPEZ COM A CAMPIÓ DE LA VOLTA A CATALUNYA

Aquest diumenge es va posar punt i final a la noranta novena edició de la Volta a Catalunya, amb la seva tradicional última etapa al circuit de Montjuïc. La competició ciclista, amb ja gairebé un segle de història, va impulsar-se des del barri de Sants. Tot i unes primeres edicions organitzades pel Club Deportivo de Barcelona, va ser el 1923 quan va rebre el seu impuls definitiu sota la gestió de la secció ciclista de la Unió Esportiva Sants. Després d’una setmana de competició, amb una etapa inicial a Calella i després de recórrer des de Valls fins a Sant Feliu de Guíxols passant pels Pirineus i la Catalunya Central, la Volta va concloure, com dèiem, amb la seva etapa final a Montjuïc, commemorant els inicis de la cursa a Sants.

Montjuïc va proclamar diumenge Miguel Ángel López vencedor de l’edició d’enguany de la Volta Ciclista a Catalunya. El corredor colombià va segellar la primera posició a la classificació general en un final d’etapa emocionant on el seu compatriota Nairo Quintana i el britànic Adam Yates van intentar esgarrar-li el triomf amb atacs finalment estèrils.

Mentre els ciclistes esperaven pel tradicional control de signatures previ a la sortida, corredors i aficionats convivien en un mateix espai. Al podi de l’Avinguda Rius i Taulet, a la faldilla de la muntanya màgica, López es va vestir amb el mallot blanc-i-verd de líder i va rebre els trofeus, el ram de flors i el reconeixement dels seus compatriotes que viuen amb entusiasme la segona etapa daurada del ciclisme colombià.

Després de concloure l’etapa, Rubén Peris, president i director de La Volta Ciclista a Catalunya, es mostrava molt satisfet amb com havia anat l’edició d’enguany però lamentava “la caiguda que havia deixat fora de combat a Marc Soler, l’únic corredor català participant a la Volta”, i a uns quants corredors més en una de les baixades més perilloses de Montjuïc.

L’etapa va començar a l’Avinguda Maria Cristina amb la sortida neutralitzada dels pilots. Tot seguit, van creuar la Plaça d’Espanya cap als carrers de Creu Coberta i Sants fins a arribar a L’Hospitalet, on es va fer la sortida real. Abans de tornar al districte per afrontar les 8 voltes a Montjuïc, els ciclistes van recórrer més de 80 quilòmetres. Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, Gavà o Castelldefels van ser alguns dels municipis que van veure passar els ciclistes en el seu camí cap a Barcelona.

Peris també destacava el suport dels aficionats que “van animar els corredors en les 8 voltes que van donar al circuit de Montjuïc” i evitava donar pistes de les idees que l’organització té en ment de cara a l’edició centenària de la prova, que se celebrarà l’any vinent. Barcelona també va premiar l’italià Davide Formolo, guanyador de l’etapa. Formava part de l’escapada inicial d’onze corredors i malgrat quedar-se sol al capdavant de la cursa a trenta quilòmetres per l’arribada, va desafiar les rampes exigents del circuit de Montjuïc per mantenir l’avantatge respecte als seus perseguidors i creuar la meta en primera posició.

Comments are closed.