AICEC-ADICAE: MÉS D’UN MILIÓ DE PERSONES A CATALUNYA AFECTADES PEL FRAU DE LES DESPESES HIPOTECÀRIES

MÉS D’UN MILIÓ DE PERSONES A CATALUNYA AFECTADES PEL FRAU DE LES DESPESES HIPOTECÀRIES

•L’associació de persones consumidores AICEC-ADICAE inicia una campanya sota el lema Ell no ho faria, Regalaràs 1.000 euros a la banca? per informar sobre el dret a recuperar les despeses de formalització de les hipoteques

•L’acció col·lectiva és clau en la lluita contra el frau bancari, per això AICEC-ADICAE fa una crida a totes les persones afectades a sumar-se a les reclamacions

A Catalunya prop de 1.100.000 persones s’han vist afectades pel cobrament indegut de les despeses de formalització de les hipoteques, una clàusula ja declarada abusiva al desembre de 2015.

Per això, l’associació d’usuaris de bancs, caixes i assegurances (AICEC-ADICAE) posa en marxa la campanya Ell no ho faria, Regalaràs 1.000 euros a la banca?. L’objectiu és, d’una banda, informar totes les persones consumidores dels seus drets, i d’una altra, actuar de forma global a través de demandes col·lectives.

Què poden reclamar?
El passat mes de gener, el Tribunal Suprem va determinar que els hipotecats tenen dret a recuperar almenys l’import de la inscripció en el Registre, la meitat del cost del notari i la meitat del cost de gestoría. Una suma de prop de 1.000 euros.

Per això l’associació fa una crida a totes les persones afectades a sumar-se a les demandes col·lectives. “Els consumidors estan farts de la successió d’escàndols, de la impunitat de la qual la banca està fent gala quan abusa de forma global dels consumidors, i estan disposats a plantar cara per a reclamar i que se’ls vegin reconeguts els seus drets”, ha indicat Fernando Herrero, secretari general d’ADICAE.

Difusió
Aquesta campanya d’AICEC-DICAE contra la confusió a la qual les entitats bancàries pretenen conduir a les persones afectades, comporta la celebració de centenars d’assemblees, sortides al carrer per a informar la ciutadania, o l’obertura de la web www.hipotecaconderechos.es, entre altres.

Comments are closed.