EL POBLE-SEC PRESENTA LA IMATGE I LES PRIMERES ACTIVITATS PER COMMEMORAR EL 150è ANIVERSARI DEL BARRI

El 2019 és un any molt especial pel barri del Poble-sec del nostre districte. Enguany es commemoren els 150 anys del seu naixement, cosa que no es pot dir cada dia, i per això volen fer festa grossa. En una trobada inaugural dissabte al matí, la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec va presentar la iniciativa i va explicar el funcionament de la comissió designada per gestionar el gran esdeveniment. L’objectiu és animar entitats d’àmbits molt diferents a impulsar actes i activitats que reuneixin tanta gent com sigui possible.

La presentació feta a la Casa de la Premsa va ser el primer dels tres actes que organitza la pròpia Comissió, i va servir també per mostrar el logo i la pàgina web de la commemoració – www.poblesec150.cat -. El segell que lluiran les activitats i entitats vol recordar els orígens històrics del barri i la seva relació amb Montjuïc.

Enguany es recordarà com l’any 1869 es va aixecar la prohibició de construir als peus de la muntanya. Durant un segle, des de 1768, es va vulnerar el dret a l’edificació dels propietaris dels terrenys per raons militars. Amb la publicació de l’ordre del Regent del Regne quedava anul·lada la normativa i començava la construcció del primer edifici on actualment hi ha el carrer Salvà, número 58.

D’altra banda, es vol que el portal web sigui una agenda interactiva útil, senzilla i clara per al veïnat, creada amb una finalitat essencialment pràctica. La complexitat d’organitzar tantes entitats i l’enorme període de temps que es vol abastar comporta molts desafiaments. Així, la possibilitat d’actualització constant a mesura que els actes es van concretant facilita la comunicació amb els veïns i veïnes.

Les entitats del Poble-sec fan una important feina social i de cohesió de barri. Com diu l’impulsor de la Comissió, Josep Guzman, “tenir una xarxa associativa vol dir que quan passa alguna cosa al barri, aquest es revolta o aplaudeix”. En aquesta mateixa línia, afirma que amb la commemoració “es vol aconseguir arrelament i sentit de pertinença”.

Per acabar l’acte de presentació, el pati de l’escola Jacint Verdaguer va acollir una petita mostra de les entitats del barri, acompanyades de diverses actuacions de la cultura popular poble-sequina.

Comments are closed.