EL VEÏNAT POSA L’ACCCENT EN ELS PROBLEMES D’HABITATGE DURANT l’AUDIÈNCIA PÚBLICA D’ESTAT DEL DISTRICTE

Dimecres al vespre es va celebrar a la sala de plens de la seu del Districte de Sants-Montjuïc l’Audiència Pública d’Estat del Districte, on el veïnat va expressar les seves queixes i inquietuds sobre els diferents barris. En el primer torn de paraules, es van exposar diverses problemàtiques i situacions de vulnerabilitat en relació amb l’habitatge als nostres barris. També, Enric Jara de la Comissió de Veïns de la Bordeta va criticar que a la Ludoteca Olzinelles només poden accedir 24 infants de 0 a 5 anys al dia, mentre que hi ha 160 inscrits per fer ús d’aquest equipament: “Això comporta un desencís a la gent que porta el nen o la nena allà. Em sembla una forma molt dolenta de gestionar un equipament”, comentava. La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez atribueix el problema al canvi de gestor: “Em comprometo a mirar-ho i a revisar-ho. Hem de ser molt rigorosos amb la normativa”.

Més tard, François Jozic, director del festival Brunch-In The Park que es fa a l’estiu a Montjuïc, va alertar d’una possible decisió que podria posar en perill la seva pròxima edició: “Ens ha arribat la informació que el Districte vol prohibir l’activitat, totalment o parcialment, per l’any 2019”. Segons Jozic, el festival té el suport de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poble-sec i recorda que aquest 2018 només s’ha recollit una queixa per molèsties veïnals: “El 86% dels veïns del Poble-sec estan a favor de l’esdeveniment o tenen una opinió neutral. El Brunch compta amb 400 treballadors cada diumenge i té un impacte global cap al districte i la ciutat”.

Des del Districte, Pérez reconeix la bona feina dels promotors de l’esdeveniment, i assegura que “no hi ha cap persecució cap aquesta activitat. Hi ha un intent que les activitats a la muntanya de Montjuïc vagin a menys”. Pérez vol treballar per no concentrar a Montjuïc totes les activitats: “No volem prohibir res, volem parlar i arribar a acords per estudiar altres llocs de la ciutat”.

També la Charo Igea, directora de l’escola bressol Niu d’Infants de Can Clos, va denunciar les males condicions que presenten alguns espais del centre: “Hi ha una tanca de filferro oxidada on els nens hi posen la mà i un dia tindrem un ensurt”. A més, va alertar que amb aquesta tanca “ens poden fer fotos des de l’exterior i ens poden donar aliments a través de la balla que està a peu de carrer”.

Des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, la seva secretària Lídia Rodrigo, va oposar-se a que hagin de deixar local municipal que fan servir les entitats del barri com a magatzem: “Ens desnonen del nostre local perquè diuen que l’han de passar a Barcelona Activa”. Rodrigo recorda que la Coordinadora “no té cap altre espai on deixar el material”. També adverteix que amb l’ajut de les entitats del barri “ens defensarem contra aquest desnonament”. En aquest sentit, Pérez desmenteix el que diu Rodrigo: “No s’està fent fora a ningú. De fet no s’està fent res perquè no tenim cap alternativa al local. Per tant, no us estem fent fora, això no és cert”.

Finalment, un veí d’Hostafrancs, el Carlos Latorre, va lamentar la greu situació amb què es troben dues persones sense sostre que es troben a la plaça d’Herenni: “Ell i la seva mare que va amb cadira de rodes, estan esperant que Serveis Socials els hi doni un pis, però de moment viuen i dormen al carrer, plogui o no plogui”.

El veí Josep Chalmeta, va demanar al govern que es faci un canvi de nom al carrer de l’Aviador Ruiz de Alda del barri de Plus Ultra de la Marina en compliment de les lleis de memòria històrica, ja que va ser un dirigent de Falange.

La sessió va comptar amb intervencions centrades en queixes sobre actes incívics a la via pública i es va tornar a reivindicar la instal·lació d’ascensors a l’estació de metro de la plaça de Sants. També es va anunciar que al novembre començaran les obres de remodelació dels Jardins de la Mediterrània, a la Marina.

Comments are closed.