LA FLAMA DEL CANIGÓ ENCÉN LES FOGUERES DE LES REVETLLES DELS BARRIS DE SANTS-MONTJUÏC

Els barris de Sants-Montjuïc van celebrar la revetlla de Sant Joan, dissabte a la nit, amb sopars, música, activitats festives i amb molt de foc. Un any més, l’arribada de la Flama del Canigó va ser el preàmbul d’una nit màgica en què van participar milers de veïns i veïnes, que van sumar-se en alguna de les 18 revetlles que es van arribar a organitzar al nostre districte.

La flama es va distribuir al llarg de la tarda per tots els barris, portada per els membres de diferents entitats i clubs esportius. Aquests van encarregar-se d’encendre les fogueres de les revetlles, com la del Drac de l’Espanya Industrial: “És un orgull portar la flama al nostre barri i portar-ho fent des de fa tants anys” deia Agus Girlat de l’entitat Camins Esportius de Sants.

També va arribar al Casinet d’Hostafrancs on van participar els Diables de l’Escola Barrufet que van aprofitar per batejar els nous diablets de la colla. Més tard, Oleguer Forcades de Sants 3 Ràdio va ser l’encarregat de posar la veu al manifest de la flama, enguany escrit des de la presó per Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural. En el manifest, Cuixart subratllava que la Flama del Canigó “agermana els Països Catalans és un símbol d’esperança en el futur, que ens demostra la capacitat del poble català d’unir-se en moments difícils i d’anar sempre endavant”.

Prop d’unes 700 persones van sopar en família al patí del Casinet d’Hostafrancs, on també va tocar l’Orquestra Aquarium: “Aquest any ha estat espectacular i hem fet curt de taules”, deia Marta Ortega, de l’organització del mateix centre cívic. La flama també va encendre les fogueres dels Jardins de Cal Sèbio a la Marina amb l’actuació dels diables del barri, del Centre Cívic de Font de la Guatlla o del Sortidor, al Poble-sec, on també hi va haver una ballada de sardanes.

Comments are closed.