L’ESCOLA MOSSÈN JACINTA VERDAGUER INAUGURA EL PRIMER CAMÍ ESCOLAR DEL POBLE-SEC

Les alumnes de l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer del barri del Poble-sec han inaugurat, aquest dijous al matí, el primer camí escolar del barri. Per celebrar-ho, tots els alumnes i professors han participat en una festa lúdica a l’escola i un cercavila pels carrers per on passa el nou itinerari, com Olivera i Mare de Déu del Remei. Amb aquest, ja són 22 les escoles que compten amb senyalització viària específica, fet que converteix Sants-Montjuïc com el districte amb més camins escolars de Barcelona.

La Comissió d’Alumnes del Camí Escolar, conformada per dos representants de cada curs de primària i P-5, ha estat l’encarregada, des del 2016, de fer una diagnosi de la mobilitat dels alumnes i les seves famílies. A través d’enquestes, s’han recollit els recorreguts més transitats per anar de casa a l’escola. També, més d’una quinzena de comerços, entitats i equipaments del barri s’han sumat a la iniciativa. Tots aquests locals tenen un logotip enganxat al vidre perquè els alumnes l’identifiquin com “espai amic” i puguin demanar ajuda si ho necessiten: “Si un dia se us trenca la sabata o teniu mal de panxa tindreu algú que us pugui ajudar”, deia Núria Lacasa, directora de l’escola, que ha donat les gràcies a tots els que han impulsat aquest projecte.

El conseller d’Educació al Districte de Sants-Montjuïc, Joan Sanromà ha celebrat la nova aposta al barri, ja que ha dit que fins ara estava mancat de “mobilitat, desplaçament i seguretat per anar a l’escola”. En aquest sentit, Sanromà ha explicat que aquests recorreguts estan identificats amb senyalització viària, horitzontal i vertical, i també ha recordat que s’han arreglat alguns semàfors, com al carrer Lleida. A més, ha dit que el camí escolar ha de servir per crear “més cohesió dins del barri i per promoure relacions entre l’escola i l’entorn més proper”.

Finalment, el director de Promoció Educativa de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, Joan Coma ha agraït i ha felicitat tot l’equip docent, les entitats i els comerciants que han treballat en aquest procés: “Tota aquesta gran feina té una continuïtat, i sou vosaltres els responsables de fer ús aquest camí, de conservar-lo i d’ajudar a millorar-lo”, ha comentat. I des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, el seu president Antoni Reig, s’ha referit a l’alumnat dient-los que “han d’estar orgullosos que en aquest barri hi hagi aquesta xarxa i associacions”, i s’ha mostrat satisfet que “en aquest barri es millori en coses concretes com les d’avui”.

Comments are closed.