172 PERSONES DORMEN CADA NIT ALS CARRERS DE SANTS-MONTJUÏC I UNES 111 HO FAN EN EQUIPAMENTS

El Recompte 2018 ha comptabilitzat fins a 172 persones dormint als carrers dels barris de Sants-Montjuïc, un 8,5% menys que l’any passat, situant-nos com a tercer districte amb més nombre de persones sense llar. A més, també s’han detectat fins a 111 persones pernoctant en equipaments municipals o d’entitats socials.

Un total de 90 voluntaris van recórrer tots els carrers i places dels nostres barris entre les deu de la nit i dues de la matinada i “van anotar sobre paper i en una aplicació mòbil, indicant en un plànol el lloc i totes les persones que identificaven”, explica Joaquim Corral, portaveu de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL). El lleuger descens de persones sense llar visualitzades als nostres barris, segons Corral, respon a diversos motius, “un d’ells és que s’han obert dos equipaments nous a la ciutat, un dels quals és la Residència Cal Muns a la Bordeta que es va inaugurar el 2017”.

La residència bordetenca va ser una de les entitats de la XAPSLL que va participar en l’activitat: “Va ser una experiència molt enriquidora”, destaca Raúl Alcázar, director de la Residència Cal Muns i voluntari del recompte d’enguany. A més, explica que “la zona de la muntanya de Montjuïc és l’àrea on vam trobar més persones dormint al carrer, ja que part d’aquestes volen aïllar-se del nucli urbà, ja que per dormir queden una mica més resguardats”.

Actualment, l’equipament de Cal Muns acull fins a 45 usuaris que “es troben en una situació sense llar, sense un habitatge fix, i és important que trobin un lloc càlid on ser acompanyats en el seu procés d’integració i normalització”, apunta Alcázar. En el centre reben un servei d’atenció mèdic, psiquiàtric i emocional.

L’objectiu de l’activitat va ser sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica del sensellarisme, donar a conèixer la tasca de les entitats de la XAPSLL, comptabilitzar l’abast del fenomen en una nit concreta i detectar nous espais de pernoctació a Sants-Montjuïc.

Comments are closed.