EL PROCÉS PARTICIPATIU DEL NOU PLA D’USOS DEL PARAL·LEL ARRENCA AMB UNA PASSEJADA PER L’AVINGUDA AMB VEÏNS I ENTITATS

El procés participatiu del Pla d’usos del Paral·lel va arrencar dijous amb un itinerari participatiu per l’avinguda i els seus entorns, on van participar-hi veïns i entitats dels barris de Poble-sec, Sant Antoni i Ciutat Vella. Durant l’activitat es van recollir totes aquelles impressions que tenien els assistents: “L’objectiu era observar amb els veïns les activitats que hi ha, apuntar-les i crear debats al voltant de tres temes: comerç i restauració, identitat i memòria, i cultura i espectacles”, explica Lucia Zandigiacomi de Raons Públiques, l’entitat que dinamitzarà el procés participatiu.

La passejada va començar al centre cívic Cotxeres Borrell i va continuar pel carrer Tamarit on es va comprovar “que no hi ha un únic Paral·lel, ja que en aquest cas vam observar que hi ha presència de comerços i restaurants” apunta Zandigiacomi. Més tard, a la plaça dels Ocellets es va tractar la relació de l’avinguda amb una de les principals entrades al Poble-sec. També es va fer una parada al Molino on es va aprofundir sobre la identitat del barri. Finalment, el grup va acabar l’itinerari davant el Teatre Arnau. “Crec que sobren bars, hi ha masses, però penso que la paraula Paral·lel comporta una certa animació i terrasses”, deia Ceferino Galán, un dels veïns participants en la passejada grupal de dijous. També va assistir-hi Jordi Camina de la Plataforma Som Paral·lel: “L’avinguda és una eina viva, per on passa el veïnat i fa falta un pla d’usos de cara al veïnat i no al turista que gentrifiqui més la ciutat”.

La participació del veïnat continuarà durant les pròximes setmanes, on podrà donar la seva opinió i fer noves propostes que serviran per complementar la diagnosi tècnica i per redactar el pla al llarg del juliol. Una vegada s’aprovi inicialment, durant el curs vinent, s’obrirà un període d’al·legacions perquè qualsevol persona o entitat pugui fer requeriments. Dijous 24 de maig a la tarda es farà un taller participatiu sobre els usos de restauració a l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer. També s’organitzarà un taller participatiu sobre els usos culturals que ha d’incloure el pla, serà dijous 31 de maig al vespre a la Sala Apolo. Finalment, al centre cívic Cotxeres Borrell tindrà lloc un taller per tractar el comerç i la identitat del Paral·lel i el 7 de juliol es retornarà tota la informació recollida en un acte públic.

El nou pla d’usos respon a la mesura de govern “Paral·lel, recuperem un carrer per als barris”, presentada el març passat, que té com a objectiu promoure la cultura i l’economia de proximitat de tot l’eix. Amb aquesta eina es vol regular els establiments de pública concurrència que hi ha a l’avinguda: com bars, restaurants, discoteques, cinemes, teatres, locutoris, sales de joc, gimnasos, comerços d’alimentació i de plats preparats, etc. Aquest pla, doncs, ha de servir per harmonitzar totes aquestes activitats i, així, garantir la convivència del veïnat tenint en compte els interessos dels establiments comercials i d’oci de la zona.

Comments are closed.