LA PLAÇA DE LA BELLA DORITA S’OMPLE DE DOLÇOS I PRODUCTES ECOLÒGICS AMB LA 38a FIRA DE SANT PONÇ

Coincidint amb l’onze de maig, diada de Sant Ponç, que és el patró dels apicultors i herbolaris, una vintena de parades d’artesans es van aplegar a la plaça de la Bella Dorita, just davant del Molino. La 38a edició d’aquesta fira al barri del Poble-sec va omplir-se de productes ecològics entre els quals es podia trobar mel, herbes medicinals i dolços. Sense anar gaire lluny, el Forn Santa Madrona del mateix barri va vendre pa de pagès amb olives, tomàquet, mel i avellanes: “Sempre és ecològic i d’espelta, sense cap percentatge de farina refinada ni desnaturalitzada”, explicava el Rafa. A la mostra també s’hi van sumar productors d’arreu del país, com la Dolors de Centelles que va oferir formatges d’elaboració pròpia: “El nostre producte singular és el formatge blau, ja que aquest va ser el pioner dels blaus a Catalunya”.

A banda de formatges i pans, també es van comercialitzar fruites i verdures del Parc Agrari del Llobregat: “De moment la gent va mirant, hi ha bon ambient, espero que a la tarda arrenqui la venda”, explicava la Laila, productora ecològica de Sant Boi de Llobregat. La mel no va poder faltar a la fira, en Miquel de Sant Miquel de Campmajor, va exposar diverses varietats d’aquest producte: “Nosaltres fem la transhumància amb les abelles i amb ella fem fins a 14 tipus de mel”.

Molts veïns i veïnes van apropar-se a la plaça, com la Lali, que va poder degustar molts dels productes exposats, i segons explicava “els que més m’han agradat són la xocolata i les salses”, que es van trobar de diferents sabors per acompanyar diferents aliments: “Recomano la soja i mel picant, però la que venc més és la de ceba caramel·litzada”, comentava el seu venedor.

Comments are closed.