EL NOU PLA D’USOS DE L’AVINGUDA DEL PARAL·LEL VOL CREAR UN EIX MÉS CÍVIC I CULTURAL

El Districte de Sants-Montjuïc redactarà, durant aquest 2018, el Pla d’Usos de l’avinguda del Paral·lel del barri del Poble-sec obrint un debat participatiu amb els veïns i les entitats, per tal de consensuar una regulació de les activitats que s’hi desenvolupen. L’objectiu és revitalitzar l’avinguda, omplint de vida les placetes creades en l’última reurbanització, potenciar els usos veïnals de l’espai públic i millorar la connectivitat entre els tres barris afectats. Un procés participatiu entre el districte de l’Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc definirà les activitats que cal regular a l’avinguda, “volem que el Paral·lel sigui un eix cívic on la cultura i el teatre recuperin el protagonisme que va tenir fa anys” explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc.

En els darrers anys, s’han executat diversos plans d’usos que han deixat trams de l’eix del Paral·lel sense regular, és per això que s’ha fet una suspensió de noves llicències amb la posterior redacció d’aquest pla: “Volem harmonitzar i unificar la regulació amb tot el tram, ja que no tenia sentit tenir regulades unes zones de l’avinguda i d’altres no”, diu Jiménez. La suspensió de llicències caducarà en un any i abans d’acabar el 2018, es presentarà una proposta per aprovar inicialment el nou pla d’usos.

La plataforma Som Paral·lel defensarà una proposta que combati els efectes de la gentrificació i la saturació de les terrasses i dels restaurants: “Vetllarem perquè hi hagi espai públic, comerç de proximitat i es pugui fer un pla pensat perquè el Paral·lel sigui una connexió entre els tres barris”, diu Javier Rodrigo, membre de la plataforma. L’Associació de Veïns del Poble-sec considera que cal prioritzar la reurbanització dels extrems de l’avinguda i, posteriorment, “s’ha de dinamitzar l’avinguda, recuperant la vessant més cultural, com són els teatres”, diu Sergi Gàzquez, portaveu de l’entitat veïnal. I Antoni Reig, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec se suma a la necessitat de reformar els trams necessaris, “s’han de reformar les voreres, millorar l’enllumenat regular les terrasses i fer algunes actuacions pendents”.

Comments are closed.