LA LLETERIA DEL POBLE-SEC REP EL PREMI “EIXOS BCN 2017” A LA INNOVACIÓ

La Lleteria del Poble-sec ha estat guardonada amb el premi “Eixos BCN 2017” a la Innovació de la Fundació Barcelona Comerç. La clara visió d’orientació al client i la tasca de divulgació entre el veïnat ha estat un dels elements que ha fet premiar el negoci d’alimentació ecològica. La botiga de la Júlia i el Ferran va obrir l’any 2012 i amb els anys ha anat ampliant els tipus de productes ecològics i s’ha integrat en el món associatiu del barri. Actualment, també ofereix activitats i teràpies per a la cura del cos.

Què és el que es pot trobar a la Lleteria?
Ferran: Podeu trobar alimentació ecològica, teràpies naturals i activitats relacionades amb la salut.

Quina és la singularitat de la botiga?
Júlia: Per una banda, l’estètica del local, ja que s’ubica a l’antiga lleteria del barri, i està catalogat com un local emblemàtic de Barcelona. A més, fusionem els conceptes relacionats amb la salut, ja que tant pots comprar aliments, com fer una activitat de ioga o una sessió d’acupuntura. D’altra banda, tenim un tracte molt proper, intentem que sigui un comerç de proximitat per fomentar la cohesió del barri.

Quines activitats impulseu per ajudar a millorar la salut?
Júlia: Tenim dues sales, on podem trobar ioga, ioga per embarassades, pilates, capoeira, etc.

Com va sorgir la idea d’organitzar-les en aquest espai?
Júlia: Vam veure que hi havia una necessitat al barri d’englobar la salut en l’àmbit més solístic. No només cal tenir en compte l’alimentació, sinó també el cos per tal de sentir-se bé.

Compteu amb molta participació?
Ferran: Sí. Algunes activitats com la de ioga per embarassades funciona molt bé. De fet, fem un esforç perquè surtin més activitats i més opcions per a la gent del barri.

Com funciona la lleteria?
Júlia: Som dos socis que obrim la botiga en horari comercial. Intentem repartir-nos les tasques, i tenim gent associada, i la participació dels professors que fan les activitats. A més, tenim una noia que coordina els tallers que fem. Entre tots fem que La Lleteria tiri endavant.

Com heu rebut aquest guardó?
Ferran: En l’àmbit personal sentim un reconeixement, i estem molt contents de rebre aquest premi.

Què creieu que us ha fet ser mereixedors d’aquest premi?
Júlia: Va ser l’Associació de Comerciants del Poble-sec que ens va presentar i vam guanyar. El premi l’hem rebut perquè enguany fomentem el tema de la criança i aquest espai sempre ha estat molt relacionat amb la maternitat i la criança respectuosa.

Com va sorgir aquest projecte?
Ferran: Vam començar amb la voluntat de respondre a la criança ecològica, els productes per a bebès i la família. Però vam veure que necessitàvem fomentar més l’alimentació, les teràpies i les activitats.

Com us doneu a conèixer?
Júlia: Des de fa cinc anys que utilitzem les xarxes socials. És el nostre punt fort. Publiquem les activitats que fem, les teràpies individuals que fem… Ferran: També divulguem sobre el que pensem a la botiga o algunes opinions.

Perquè recomaneu la compra de productes ecològics?
Júlia: Volem fomentar una altra manera del consum, lligat amb el consum local i respectuós amb el planeta. També volem fer pedagogia amb la gent, ja que creiem que és important que el veïnat entengui que cal alimentar-se de productes que no portin deu mil conservants i d’on provenen. En definitiva, saber que estàs menjant.
Ferran: També escollim bé amb qui treballem, amb la voluntat de fomentar projectes que creiem que fan bé a la societat i al món en general.

El veïnat respon i heu notat un increment en aquest sentit?
Júlia: Hem vist que l’alimentació ecològica està en auge. Els clients que tenim no són específicament joves, i també trobem gent gran comprant beguda d’avena. Trobem persones de totes les edats, per tant, la població en general s’està preocupant per l’alimentació, cada vegada més.

Comments are closed.