ES PRESENTA AL POBLE-SEC UN LLIBRE AMB LA HISTÒRIA DELS VEHICLES DE BOMBERS DE BARCELONA

Un nou llibre recull l’evolució de tots els vehicles de Bombers, des dels inicis del Cos de Bombers de Barcelona fins a l’actualitat. Aquest conté més de 160 pàgines i 250 fotografies, que ens permeten fer un repàs de la trajectòria dels bombers de la ciutat. El volum, per alguns, també és un descobriment després de llegir algunes de les experiències i vivències viscudes durant la història d’aquest cos d’emergències.

L’obra es va presentar davant el veïnat dimecres a la tarda, a l’Espai Bombers del carrer Lleida, al barri del Poble-sec. “El llibre narra des que no hi ha res fins als cotxes actuals”, explicava en Pere Gonzalez de la Plataforma per la Recuperació de la Memòria Històrica, que juntament amb el Cau del Jubilat, han impulsat el projecte.

El lector gaudirà d’imatges inèdites dels primers vehicles i dels materials dels bombers del segle XIX, com eren els carruatges i les galledes d’aigua. També veurà com el conegut “segle XX o de l’automoció” va fer aparèixer els primers vehicles, “tal com els coneixem ara, amb dipòsits i bombes”, relatava en Pere durant la presentació. Els Bombers també es van veure colpejats per la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial, ja que “hi ha una desfeta del cos i durant una temporada s’utilitza el mateix material antic”.

Comments are closed.