LA FLAMA DEL CANIGÓ IL·LUMINA LES REVETLLES DE SANT JOAN DELS NOSTRES BARRIS

La Flama del Canigó va il·luminar, el passat divendres al vespre, les revetlles dels nostres barris, des del Poble-sec a la Marina, i des de Font de la Guatlla als barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Milers de veïns i veïnes van sortir al carrer per celebrar la nit més curta de l’any, la revetlla de Sant Joan.

Una vintena de voluntaris van acompanyar la Flama del Canigó, des de la seva arribada a la plaça de Sant Jaume, fins a les revetlles santsenques. “L’acompanyament ha anat bé, tot i que hem tingut un petit entrebanc, ja que la Guàrdia Urbana no s’ha pogut presentar, per bé que hem pogut resoldre el problema”, deia Carles Manzano dels Camins Esportius de Sants, que organitzen l’activitat des de fa uns dotze anys. Una de les participants va ser l’Alba que fa cinc anys que porta la torxa pels carrers i places del barri. Ara en té 15 i diu que “és un acte per fer barri i per col·laborar”. Des d’Òmnium Sants-Montjuïc van encarregar-se de distribuir la flama per tots els nostres barris: “Enviem la gent a dalt del Canigó, perquè encenguin la foguera i s’agafin les flames que després arriben als Països Catalans”, explicava Jordi Redondo, president de l’entitat cultural.

La flama va començar visitant el Centre Cívic de Magòria, on una seixantena de persones, mentre esperaven la Flama del Canigó, van estar menjant coca i bevent cava, amb la companyia d’un cantant que servia per amenitzar la tarda. Més tard, la flama va encendre l’única foguera de la nit de Sant Joan als nostres barris, al costat del drac del Parc de l’Espanya Industrial, on es van aplegar els Castellers de Sants, els Diables de Sants, els Bastoners de Sants i el Casal Independentista de Sants. I finalment, el recorregut va finalitzar al Casinet d’Hostafrancs que va quedar il•luminat amb l’arribada de la flama. En aquest espai es va llegir el manifest, escrit per l’activista cultural Toni Ayala, i mig miler de persones van sopar i ballar fins a la matinada.

La flama també va arribar a la plaça del Sortidor del barri del Poble-sec, on es va repartir coca de Sant Joan i vi dolç. El foc va arribar a altres barris, com el Centre Cívic de Font de la Guatlla, on es va organitzar un sopar de germanor i ball, i al barri de la Marina, de la mà dels Diables de Port.

Comments are closed.