EL POBLE-SEC COMMEMORA EL CENTENARI DE LA PALMA MODERNA I PRESENTA LA NOVA NANA DELS GEGANTS

La Societat Coral La Palma Moderna del barri del Poble-sec ha arribat al seu centenari, per això el passat dissabte es va celebrar una matinal d’activitats organitzades pel Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec que agrupa aquesta i altres sis entitats del barri.

La Primavera Centenària va començar amb una tabalada a càrrec dels Diables del Poble-sec que va servir per despertar el barri. També va haver-hi una ballada amb els Amics de la Sardana del Poble-sec, una actuació del cos de dansa de l’Esbart Dansaire Renaixença i la interpretació de diversos temes per part de la Societat Coral Els Moderns i La Palma Moderna.

L’entitat centenària va néixer l’any 1917 i llavors només cantaven cors d’homes, recorda Javier Velasco, president del Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec. Amb els anys aquesta ha anat creixent i oferint caramelles al veïnat. En aquest sentit, Velasco demana que aquestes “es tornin a fer”, i per això des del Consell “treballem perquè les caramelles ressuscitin i no es perdi la tradició”.

Un dels moments més emotius va ser el viscut al migdia, quan es va presentar la nana Palmira, una nova membre de la família dels gegants, gegantons i nans del Poble-sec. La nova figura, d’1,2 metres i de 15 quilos de pes, representa la modista del Paral·lel i és la parella de l’Aquilino que és l’escura-xemeneies. La Palmira està feta de cartó pedra i s’ha construït en un mes, però ha estat dissenyada i treballada en els darrers dos anys a partir del suport i finançament de diverses subvencions rebudes. Després de passejar la nova nana pel barri, els Diables del Poble-sec van tancar la festa amb una traca final.

Comments are closed.