DEU JOVES DEL POBLE-SEC FINALITZEN EL PROJECTE PILOT PER A LA MILLORA DE L’OCUPABILITAT

Un total de 10 joves del Poble-sec han rebut el diploma que certifica la finalització del projecte pilot per la millora de l’ocupabilitat al barri, sorgit arran d’una mesura de govern sobre “Ocupabilitat i Territori”, i que s’ha treballat conjuntament amb Barcelona Activa. Les entitats socials del Poble-sec han contribuït en l’impuls d’aquest projecte després d’haver detectat diferents necessitats entre el jovent del barri.

La iniciativa ha servit per donar resposta a l’alt nombre de joves nouvinguts al Poble-sec, que es troben en una situació de risc d’exclusió social per manca de recursos econòmics, socials i legals. Així, aquest projecte ha ofert una atenció social i personalitzada a aquest jovent a través d’una atenció individualitzada en un pla de treball que s’ha desenvolupat entre el novembre i abril, al Centre Cultural Albareda. Els usuaris han rebut una formació específica en competències bàsiques i en competències socials i laborals, fent ús de les noves tecnologies per aconseguir bones facultats. A més, durant els últims mesos, els participants han pogut revertir tots els coneixements adquirits, col·laborant amb entitats socials del barri, donant suport en aspectes informàtics i de les noves tecnologies.

El lliurament de diplomes va tenir lloc fa uns dies a la seu del Districte de Sants-Montjuïc a càrrec de la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez que va qualificar d’”oportunitat” el fet que el Poble-sec tingui una xarxa comunitària, amb la qual s’ha pogut impulsar aquest projecte. També va dir que “els índexs de l’atur al Poble-sec i les mancances del barri ens preocupaven”, per això “vam buscar com creuar una problemàtica amb unes necessitats de manera plegada amb aquesta millora d’ocupabilitat”.

Un dels participants va celebrar haver tingut aquesta oportunitat “en la que he après més sobre la informàtica”, deia. Un altre va assegurar que “en aquest programa hem gaudit i ens ho hem passat molt bé”, expressava, sense deixar d’agrair la tasca que han tingut els tres formadors amb tots ells.

Per la seva banda, Álvaro Porro, director de la direcció executiva de desenvolupament socioeconòmic de proximitat de Barcelona Activa va expressar la voluntat de seguir “treballant molt més a prop del territori”. I Des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, el seu president, Antoni Reig va dirigir-se als joves, recordant-los que aquest projecte és “valorós” pel fet que amb la nova “feina i treball tindreu una seguretat personal” i també “independència econòmica i, per tant, us permetrà duu a terme les il·lusions personals”.

Comments are closed.