EL POBLE-SEC RECUPERA L’HORT DE LA FONT TROBADA

L’històric hort de la Font Trobada del barri del Poble-sec torna a prendre vida. Després d’anys de reivindicació veïnal, el Districte de Sants-Montjuïc ha adequat l’esplanada situada entre el camp de futbol de la Satalia, les piscines de salts i l’escola Carles I. A principis del mes de març, l’Associació de l’Hort de Font Trobada va rebre la cessió d’aquest espai: “Creiem que és formidable i un avantatge donar vida agrícola i ecològica a aquest espai que estava totalment abandonat”, expressa el president de l’associació, Josep Pérez.

El projecte ha estat definit en els darrers dos anys, conjuntament amb el Districte, a qui se li van entregar 2.500 signatures del veïnat i més de 25 procedents d’entitats que demanaven la recuperació d’aquest espai verd. L’administració ha invertit prop de 60 mil euros per habilitar aquest espai de 400 metres quadrats, que compta amb 120 parcel·les individuals i 15 col·lectives que s’estan destinant a escoles i entitats socials del barri, com la Fundació Arrels o Bona Voluntat en Acció. Tothom que vulgui comptar amb una parcel·la pot adreçar-se a l’Ateneu La Base, per bé que ja hi ha més de 30 persones a la llista d’espera.

La iniciativa comunitària i d’autogestió té objectius d’àmbit agrícola, pedagògic, social i alimentari. El sistema que s’utilitza per conrear és sostenible i innovador. Aquest aprofita l’aigua al màxim, gràcies al compost i la densitat de plantació que ajuda a retenir la humitat. També, amb els anys, millora la qualitat de la terra i contribueix a obtenir una màxima productivitat ecològica. Actualment, però, l’associació està a l’espera que durant les setmanes vinents s’instal·li un sistema de reg automàtic. L’aigua que s’utilitzi serà captada de la Font Trobada, i posteriorment aquesta serà bombejada, gràcies a l’energia solar, en un dipòsit de deu mil litres de capacitat, que distribuirà l’aigua a totes les parcel·les.

Comments are closed.