NOU PRESIDENT DE LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC

El poblesequí Antoni Reig, de la delegació territorial d’Òmnium Cultural de Sants-Montjuïc, ha estat escollit nou president de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, prenent el relleu de Josep Guzmán. Així es va aprovar per majoria en l’Assemblea General Ordinària celebrada el passat dijous al vespre a la seu de la federació d’entitats del carrer Elkano.

El recentment elegit president va començar el seu discurs amb un fragment de la cançó Viatge a Ítaca de Lluís Llach, per expressar la necessitat de continuar “d’anar més lluny de les tasques que fem, superant les dificultats de cada dia” i també va creure imprescindible el canvi i la renovació, “ens hem d’adaptar i repensant-nos com a Coordinadora” i per això, Reig deia que “cal anar més lluny, com diu el poeta, i a partir de les dinàmiques actuals hem de crear de noves”. Reig també va recordar que el barri està canviant “molt de pressa”, referint-se a les problemàtiques de la “gentrificació i la turistificació”. En aquest sentit, va dir que “actuarem i pressionarem als que poden prendre decisions per fer-hi front”. A la vegada va demanar unir-se per “enfortir-nos i ampliar aquesta junta i fer-la més representativa”, i garantir “la comunicació i la transparència, fent una auditoria”.

Durant l’assemblea, també es va anunciar l’entrada de tres noves entitats: el Centre d’Acollida Coda, Sant Joan de Déu Serveis Socials i l’Associació Catalana La Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple. Per la seva banda, el fins ara president Josep Guzmán, que ja havia anunciat la seva intenció de no presentar-se a la reelecció, va fer una valoració de les accions que s’han dut a terme al barri durant l’any passat per promoure i enfortir la xarxa associativa del barri, destacant, com a novetat, “que hem començat a treballar projectes d’ocupabilitat de joves i entitats del barri”. Guzmán va acomiadar-se del seu càrrec com a president: “Estic content d’haver aconseguit aquesta fita, però no l’he aconseguida tot sol”. Així, va agrair el suport de tots els membres de la junta que han format part de la Coordinadora en els darrers cinc anys, i de la confiança de totes les entitats.

La nova junta directiva, encapçalada per Antoni Reig, també està conformada per Enric Francés del Foment Excursionista de Barcelona que assumeix el càrrec de vicepresident; Lídia Rodrigo de Poble-sec per la Independència que és la nova secretària; i Josep Guzmán que passa a ser tresorer. La candidatura escollida també compta amb un total de vuit vocals.

Comments are closed.