EL DISTRICTE INTERPOSARÀ UN RECURS D’APELACIÓ CONTRA LA SENTÈNCIA QUE ANUL·LA L’ORDENANÇA DE TERRASSES DEL POBLE-SEC

El Consell de Barri del Poble-sec, celebrat dimecres a la tarda al centre cívic El Sortidor, va tornar a posar sobre la taula els problemes generats pel turisme al barri. Per començar, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va fer arribar als veïns que des del govern s’està treballant per garantir l’habitatge públic i que també s’estan elaborant estratègies locals per abordar les problemàtiques derivades de la gentrificació. Des del Districte van demanar la participació del veïnat perquè aporti iniciatives per fer front a aquest procés de transformació del barri que rebutgen la major part dels poblesequins.

En el seu informe, la regidora també va parlar del Pla d’Equipaments del barri, que s’anirà elaborant amb el consens dels veïns durant els pròxims mesos. En aquest sentit, en Jordi de la Comissió per la Recuperació de la Casa de la Premsa, va demanar que aquest pla “ha de començar a parlar d’un edifici que ja està construït”, referint-se a la Casa de la Premsa, per tal de “començar ja a definir els usos”. Pérez també va informar del Pla de Desenvolupament Econòmic que s’està impulsant per activar l’economia dels comerços: “Aixecar persianes ha de ser una de les prioritats d’aquest pla”, deia.

Un altre dels punts que va ocupar bona part del Consell de Barri va ser la proposta de reurbanització dels carrers Radas, Concòrdia i la plaça del Setge de 1714. Un projecte que segons els veïns no ha arribat a transmetre molta confiança, “ja que té molts punts foscos”, comentava Santi Santos del Col·lectiu d’Arquitectes del Poble-sec. El veí també va dir que si la plaça del Setge es transforma en un ús prioritari pels vianants “es tallarà la circulació dels vehicles i aquests es derivaran per altres carrers del barri”; i segons la Victòria, també veïna del barri, aquesta actuació farà “augmentar el nombre de bars i de terrasses”. És per això que Carolina López, consellera del barri del Poble-sec va avançar que “el projecte de reurbanització i conversió en zona de vianants de la plaça del Setge queda ajornat”. Abans d’executar-lo es farà un estudi de mobilitat del barri per trobar una alternativa que respongui a les demandes veïnals.

Comments are closed.