MÉS DE CENT ALUMNES DE CATALÀ PROMOUEN LA LLENGUA CANTANT EN UN KARAOKE AL POBLE-SEC

La delegació de Sants-Montjuïc del Consorci per a la Normalització Lingüística de Barcelona va celebrar el final de curs amb un karaoke el passat 15 de juny, al Centre Cultural Albareda del Poble-sec, on van participar-hi prop d’un centenar d’alumnes dels diferents cursos. L’activitat també va servir per celebrar el Dia Mundial de la Música.

Sílvia Aragall, una de les organitzadores de l’activitat, explicava que “els alumnes dels cursos de català han assajat a les seves aules unes cançons i avui farem un karaoke de cançons de grups en català”. L’objectiu d’aquesta iniciativa “és promoure i donar a conèixer les cançons de grups en català i també estudiem la llengua, evidentment”, deia. Cançons de Blaumut, Manel o Sau són algunes de les propostes musicals que van cantar els alumnes, que tenen un nivell bàsic, “persones que en aquests moments estan aprenent a parlar el català”, segons Aragall. Així, les cançons han estat escollides depenent del nivell que tenen els alumnes. Aquests són alumnes que no tenen llengua romànica o que no coneixen l’anglès com indis i pakistanesos, però també s’hi suma gent de Sud-Amèrica, Portugal, França o Anglaterra.

Entre els participants es trobava la Margarida, que és de Madrid i viu a Catalunya des de fa setze anys i va cantar una cançó dels Catarres: “He cantat Quedat amb mi, és molt bonica i moguda, ja que tracta de l’amor i com aquest ens torna bojos”. Un altre era en Gonzalo, que ve de Ciudad Real i fa 3 anys que viu a Barcelona. Ell va encarregar-se de presentar l’activitat: “Estava una mica nerviós, ja que sempre fa una mica de vergonya parlar davant de tanta gent”, comentava.

Comments are closed.