LA LLAR CELEBRA EL 24è ANIVERSARI A LES PORTES D’INAUGURAR EL NOU LOCAL DEL POBLE-SEC

L’Associació Catalana “La Llar” de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple va celebrar, dissabte al migdia, el 24è aniversari de l’entitat hostafranquina que compta amb persones afectades per aquesta malaltia crònica i altres malalties neurodegeneratives. Aquesta entitat, considerada com la Delegació Territorial de l’Associació Espanyola d’Esclerosi Múltiple a Catalunya, va néixer l’any 1987 de la mà d’un petit grup de persones, entre elles de l’actual president Blas Membrives, que patien una malaltia d’aquestes característiques. Fins a dia d’avui, des de l’entitat s’ha treballat i lluitat per millorar la qualitat de vida dels afectats d’esclerosi múltiple i afrontar totes les dificultats que comporta aquesta malaltia.

Durant la celebració, a l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza del nostre barri, es va llegir una carta escrita per en Blas Membrives, que recordava els inicis de l’entitat i les problemàtiques amb les quals aquesta s’ha trobat al llarg dels vint-i-quatre anys d’història, i com, entre tots els que hi treballen diàriament, han pogut resoldre-les de mica en mica. Membrives recordava que a partir de setembre s’ubicaran al nou local cedit pel Districte de Sants-Montjuïc, ubicat al passeig de l’Exposició del barri del Poble-sec, “més adequat a les nostres necessitats, amb més i millors sales per realitzar les activitats, i també comptarà amb una sala de fisioteràpia molt àmplia amb aparells nous per treballar la rehabilitació, en definitiva, cada activitat tindrà una pròpia sala”.

Des del Districte de Sants-Montjuïc, la seva regidora Laura Pérez, va valorar la tasca que fa l’entitat, “esteu fent possible tot allò que les institucions no podem fer possible, no estem arribant a cobrir les necessitats bàsiques de totes les persones”. A més, Pérez va dir que en els darrers anys, “la pèrdua en qualitat de vida i en inversions específiques i cures, fa que molts familiars estigueu fent un paper que hauríem de fer les institucions”. La regidora va mostrar-se compromesa a obrir al setembre aquest nou espai per l’entitat. La consellera assessora de la presidència del Districte de Sants-Montjuïc, Àngels Boix, va animar a l’entitat a “seguir amb aquesta tasca, donant suport a les famílies, ja que sou els que esteu al costat de les persones que pateixen aquesta malaltia”. També hi va haver representació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Es va llegir un escrit de la seva consellera, Dolors Bassa, qui destacava que l’entitat “és un exemple de voluntat de servei a l’haver creat un espai adient que garanteix donar suport a les persones afectades per esclerosi múltiple i a les seves famílies”. Finalment, el rector de la Parròquia de Sant Àngel Custodi d’Hostafrancs, Francesc Nolla, va recordar que la parròquia els hi ofereix un espai, des de fa anys, “on espero que us ajudi a desenvolupar les tasques de solidaritat”. Per acabar, es van fer entrega d’un petit recordatori de l’acte i un ball va servir per tancar la celebració.

Comments are closed.