Com cada onze de maig, i des de 1980, el barri del Poble-sec ha celebrat la Fira de Sant Ponç, el patró dels herbolaris i apicultors, en què les plantes remeieres i medicinals, i els productes artesanals i de la terra han estat els protagonistes. Enguany, centenars de veïns i veïnes s’han apropat a la 36a edició de la fira, a la plaça de la Vella Dorita, davant el Molino, on han pogut degustar formatges, embotits i cerveses, i fins tot, han tingut l’ocasió de comprar dolços i fruita confitada com és tradició. L’Àngel ha visitat la fira, acompanyat de la seva dona, la Teresa: “Hem comprat formatge, m’agrada molt aquest tipus de fires, i moltes vegades compro per col·laborar amb els artesans i el petit agricultor o productor” ha dit.
La Susanna tenia una parada amb herbes naturals, com farigola, marialluïsa, camamilla, menta, però també ha aprofitat per vendre “caramels artesans fets d’herbes naturals i penjolls fets a mà”. La firaire ha valorat que durant la jornada hi ha passejat força gent, “al matí ha anat molt bé, tot i que han caigut quatre gotes, i la tarda ha estat molt més tranquil·la, tot i això, el temps ens ha respectat”. En Xavier d’Entre Flors de l’Urgell, és apicultor i assegura que és gratificant “portar mel acabada de collir, ja que tot just ha començat el procés de recol·lecció”. Aquest creu que la producció d’enguany “és més escassa que anys anteriors, ja que la primavera està sent força freda i plujosa, cal que pugin les temperatures i faci més sol”. A la fira també hi ha hagut espai pels productes de cosmètica artesana. L’Anna Maria és veïna del Poble-sec i fa anys que ven “productes típics de Sant Ponç, com sabons fets amb olis vegetals i fusionats amb herbes aromàtiques”.
Durant tot el dia, a més, s’han ofert diversos tallers i activitats gratuïtes, relacionades amb els productes naturals, i la gent ha pogut fer un tast de ratafies. Al migdia, la Narinan ha ensenyat com produir productes de neteja ecològics, i a la tarda s’ha organitzat un taller de piruletes de xocolata a càrrec de Xocobonar, i des de Cal Vermell s’ha explicat, en directe i d’una manera molt visual, com s’extreu la mel de les abelles.