ELS XXIV PREMIS SANTS-MONTJUÏC RECAUEN A L’ASSOCIACIÓ INTEGRA SONS I A JOSEP MASDEU

L’associació Integra Sons del Poble-sec i Josep Masdeu, president de Diables de Port de la Marina van ser els guardonats dels XXIV Premis Sants-Montjuïc, entregats el passat divendres al vespre a la Sala de Plens del Districte. Es tracta d’un lliurament de premis que reconeixen accions rellevants o d’interès de persones, entitats o col•lectius del districte de Sants-Montjuïc. Josep Espín, portaveu del jurat va encarregar-se de llegir l’acta en el qual s’anunciava el veredicte obtingut per part dels diferents membres que el conformaven.

El president de Diables de Port, Josep Masdeu, més conegut com a Pitu, va rebre el premi individual en què es va reconèixer el seu treball i paper com a president d’una entitat que ha impulsat de forma activa la cultura popular i catalana als barris de la Marina. Amb aquest premi, el Districte també ha volgut destacar el paper d’aquesta entitat com a recuperadora de les tradicions catalanes com la Flama del Canigó, de la mà del seu president. Masdeu va agrair a la Unió d’Entitats de la Marina i a la parròquia del barri de la Marina i a “tota la gent que sap la tasca que he arribat a fer aquí”.

Més tard, es va atorgar el reconeixement col·lectiu a l’associació Integra Sons, una entitat sense ànim de lucre del Poble-sec destinada a organitzar, gestionar i promoure activitats d’integració social, cultural i comunitària de sensibilització i de formació per a persones en situació d’exclusió social i col·lectius desfavorits, amb la creació d’orquestres infantils i juvenils com a models per a la inclusió social i el diàleg multicultural. El pedagog, músic i impulsor de l’orquestra infantil i juvenil del Poble-sec, Do d’Acords, Pablo Persico va encarregar-se de recollir el premi col·lectiu. “No l’esperàvem el premi, ja que som molts joves” deia. A més va voler destacar “l’esforç i el creixement dels alumnes de l’orquestra, els que li han donat vida a l’associació”.

Per la seva banda, Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, va fer un reconeixement per a totes les persones, entitats i associacions: “Ens hem de sentir reconegudes en aquest acte i partícips d’aquesta edició”, assegurant que “una sola persona pot iniciar un camí, però si no s’afegeix el col·lectiu difícilment s’assolirà l’objectiu”. Va ser la primera vegada en què Jaume Asens, regidor del Districte de Sants-Montjuïc lliurava aquests premis, i ho va fer expressant que “és una prova de la vitalitat i singularitat d’aquest districte”. També va donar importància a la tasca que fan entitats i persones, “una feina, a vegades, anònima o ingrata i sacrificada, però és aquesta la que construeix la consciència i esperit de barri”. Finalment, el grup musical Integra Sons va fer una doble actuació i els assistents van estar convidats a un piscolabis que es va oferir a la sala de les cadires vermelles.

Comments are closed.