LES ENTITATS DELS BARRIS DE SANTS-MONTJUÏC RECAPTEN MÉS DE 16.000 € PER LA MARATÓ DE TV3

Més de 15.000 euros és la xifra recaptada entre tots els barris de Sants-Montjuïc que van solidaritzar-se el passat cap de setmana amb La Marató de TV3, enguany amb la finalitat de combatre la diabetis i l’obesitat. Al barri de Sants, les activitats organitzades per 38 entitats van situar-se entre el carrer Salou i Ciceró, on també hi havia un escenari. Des de les 10 del matí es van realitzar activitats com recitals de poemes, actuacions musicals, activitats i tallers infantils, cultura popular, i al migdia es va fer una paella en benefici de La Marató per a 150 persones. A més, durant tot el dia es va fer una tómbola “on se sortejaven objectes valorats entre un i tres euros, tots elaborats per socis de l’entitat com bufandes, jerseis o llibres” explicava Jordi Estival, president de l’Associació de Veïns del Triangle de Sants. Des de l’organització lamenten “no haver pogut fer les activitats en un dels espais interiors de les Cotxeres de Sants, per culpa de les eleccions i els seus actes ens hem vist obligats a venir davant de la nostra nova seu, situada en un carrer secundari del barri”. Algunes de les entitats que van participar és l’AFOSANTS, en què el seu president, Francesc Reina explicava que per col·laborar “fem una foto solidària amb la guardiola, on el donant fa una aportació, i en el moment li enviem per correu electrònic perquè se la pugui descarregar”. També membres de la Federació de la Festa Major de Sants van vendre entrades per assistir al concert solidari de gòspel i la xocolatada prevista a la tarda de diumenge, a càrrec del Gospel Grup BonPas de Ball del Gospel Barcelona. El Grup d’Opinió Àmfora també va vendre “caramels i pastissets fets de ganxet “explicava Mercè Font, que va elaborar més de 300 decorats d’aquest tipus. Fins aquest dimecres La Marató de Sants ha recaptat més de 8.000 euros.

Sota el lema “Mostra i viu…”, La Marina Viva també va organitzar activitats en benefici a La Marató de TV3. El passat dissabte, durant gairebé 12 hores, la plaça de la Marina va omplir-se de solidaritat amb activitats, tallers infantils i actuacions musicals que diferents entitats del barri com els Diables de Port, l’Associació de Veïns de La Vinya, el Centre Cultural Estrelles Altes, l’Associació de Veïns de Sant Cristòfol, la Companyia La Puntual, Xiula i moltes altres van oferir. Durant tot el dia, tothom que volgués, podia beure un got de brou calent i així recaptar fons per La Marató, però també va instal·lar-se un mercat de segona mà, i els veïns van poder donar sang. “De la guardiola vam treure 700 euros i encara ens falta comptabilitzar l’extret del Mercat de segona mà” comenta Dani Fernández, dinamitzador de la Marina Viva, qui fa una valoració “molt gran, ja que a cada actuació de l’escenari hi havia 300 persones, i calculem que durant tot el dia s’hi van passejar 4.500 veïns”. A més, l’Associació de Veïns La Cadena d’Estrelles Altes va organitzar una caminada solidària pels diferents barris de la Marina, on els participants van poder comprar una fruita solidària.

També al Poble-sec durant tot el cap de setmana les entitats del barri van sumar-se a La Marató de TV3 sortint al carrer per cantar, com és el cas de dissabte a la Parròquia de Lourdes. Diumenge a la plaça de Santa Madrona van predominar les activitats infantils, batucades, sardanes, balls tradicionals, cultural popular, i una botifarrada solidaria que es va preparar al migdia. A més, a mig matí es va premiar el barret més original, més divertit i més ben portat en el concurs que diferents entitats del barri van organitzar. La participació, segons Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec va ser molt bona i ens hem de plantejar de cara l’any vinent encabir-les de manera diferent o augmentar-les al diumenge a la tarda”. Des de l’organització han comptabilitzat un total de 3.125 euros recaptats.

Al llarg dels últims dies s’han realitzat moltes altres activitats per recaptar diners, com per exemple amb l’obra de teatre “Viatge amb nosaltres”, un espectacle que va interpretar, diumenge al vespre, el Quadre Escènic de Sant Medir al Teatre de Sant Medir, on van recollir un total de 792 euros. La Coral Sant Medir va arribar a recaptar 1.190 euros amb un concert a l’Escola OSCUS, i a la plaça Joan Pelegrí, durant tot el diumenge es va fer un esmorzar solidari, activitats i tallers infantils, una master class, i al pati de l’escola es van jugar partits de Futbol Sala on es van recollir 1236,60 euros. Finalment, Unió Esportiva de Sants va organitzar, el passat 5 de desembre, una jornada al camp de Futbol de l’Energia per jugar a futbol, sota el lema “un xut decisiu per la diabetis i l’obesitat” i on es van recaptar gairebé 2.000 euros. L’Artur Peguera, presentador esportiu de TV3 va encarregar-se d’inaugurar aquesta jornada solidària. Fins al pròxim 21 de gener tothom que hi vulgui pot fer la seva donació a les diferents entitats participants de Sants-Montjuïc per augmentar la recaptació en benefici a La Marató de TV3.

Comments are closed.