DO D’ACORDS – CONCERT AUDIOVISUAL – EL MOLINO – 18-11-2015

INTEGRASONS: LA MÚSICA COM EINA DE TRANSFORMACIÓ SOCIAL

L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, Do d’Acords, torna a l’escenari d’El Molino el proper 18 de novembre

· L’espectacle tindrà lloc el 18 de novembre (19h) i comptarà amb sis grups de cambra de multi percussió que interpretaran peces creades a partir de diferents vídeos projectats en temps real

· L’emblemàtic escenari d’El Molino acull per segon any consecutiu l’espectacle, que estarà dirigit per Pablo Persico i en el que hi participen l’expert en electroacústica Medin Peiron i Aitziber Olabarri a la percussió

· Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, Do d’Acords, és un projecte sociocultural de l’associació Integrasons, que acumula anys d’experiència en la creació musical comunitària dels infants d’entorns desfavorits

L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, Do d’Acords, celebra el proper 18 de novembre un concert innovador a l’emblemàtic teatre d’El Molino (19h.). L’espectacle, impulsat per l’associació Integrasons amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, aposta per un format de cambra de multi percussió, especialment dissenyat per a l’ocasió. Els músics de l’orquestra es dividiran en sis grups i aniran oferint diferents peces musicals que acompanyaran la projecció de vídeos, en temps real, que tindran com a fil conductor la ciència ficció.

L’orquestra estarà dirigida pel director del projecte i de l’associació Integrasons, Pablo Persico, i en aquesta ocasió, estarà acompanyat per Medin Peiron als mitjans electrònics i Aitziber Olabarri a la percussió, en un concert d’especial importància, que serveix per assolir el repte d’incorporar la música electroacústica en la metodologia Integrasons. “Hem volgut aprofitar l’oportunitat que ens dóna l’emblemàtic escenari del Poble-sec per reformular el tipus de concert i treballar en altres aspectes que enriqueixen la metodologiaIntegrasons, com ara l’audiovisual i l’electroacústica”, senyala Persico.

Amb aquesta actuació El Molino es consolida com a nova seu de l’Orquestra Infantil i Juvenil Do d’Acords, i en paraules de Persico, “el concert no és més que la mostra del grau de satisfacció i acollida per part del teixit associatiu del barri cap a aquest projecte”.

Els integrants de Do d’Acords són alumnes dels centres públics del Poble-sec, com ara les escoles CEIP Jacint Verdaguer i CEIP Carles I; els instituts IES Consell de Cent i IES XXV Olimpíada, a més dels adolescents de l’entitat social Espai 12@16. Molts dels seus alumnes presenten unes necessitats acadèmiques, psicològiques i emocionals específiques i, a través de la música, milloren el seu desenvolupament personal i social i, en conseqüència, el seu rendiment escolar.

L’entrada per a la funció és lliure i gratuïta però els interessats en assistir hauran de demanar entrada prèviament a info@integrasons. Els mitjans que ho desitgin podran enregistrar fotografies i gravacions i concertar entrevistes amb els protagonistes prèvia petició al correu electrònic premsa@integrasons.com. Amb aquesta actuació, Do d’Acords, que va reprendre les seves sessions setmanals aquest setembre, obre oficialment el seu programa 2015-2016 on hi destaquen un concert a l’Auditori del Conservatori del Liceu amb la Banda Infantil i Juvenil de l’Escola Oriol Martorell al març i un concert final al Mercat de les Flors al juny, entre altres actuacions.

Comments are closed.