COSINT ESPAIS, ACTIVITAT DE LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC, GUANYA EL PREMI RETINES 2020

RetinES és un canal i comunitat web obert a persones que vulguin contribuir a generar un recull d’obres, treballs, intencions, processos, recursos i projectes audiovisuals des d’una òptica socioeducativa. Està impulsat pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, entre d’altres institucions.

RetinES també premia a obres, recursos o projectes audiovisuals amb caràcter professional i de contingut socioeducatiu més ben valorats per un jurat expert. Els Premis RetinES continuen en la seva línia ascendent de participació. Edició rere edició s’hi presenten més audiovisuals i aquesta, la del 2020, marca un nou rècord! 21 projectes presentats. Cosint Espais Cosint Espais és una activitat dels programes Acompanyament a la Gent Gran i Baixem al Carrer de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. Ha estat premiada a la millor obra o projecte audiovisual en benefici de l’acció i/o activitat socioeducativa.

Els vídeos presentats en aquesta modalitat optaven a un premi de 600 € que el jurat ha decidit repartir en dos, per a dues propostes: “Oh My Goig”, un programa-sèrie de la productora Camille Zonca per a Betevé Televisió. I “Cosint Espais”, un curtmetratge de l’Associació Escola de Cinema Almarge amb l’Espai 12@16 i la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Aquest curtmetratge dona a conèixer les històries d’ un grup de dones grans del barri del Poble Sec. La Sole, la Leonor, la Paqui i la Pepita que per primera vegada coneixen a adolescents de l’espai 12@16 i parlen del seu passat i el seu present. Aquest projecte audiovisual ha estat el resultat a 4 mesos de trobades i rodatges. Podeu veure vídeo aquí.

Valoració del jurat
El jurat del premi ha valorat de “Cosint espais” que és un document audiovisual que té la capacitat de ser part del projecte intergeneracional i de recuperació de la memòria històrica d’un grup de dones grans del barri del Poble Sec -a raó de l’encontre amb adolescents de l’espai 12@16- i d’introduir-t’hi, en emocionar-te gràcies als seus relats de vida, de passat i present i fer aflorar les sensacions dels seus participants en aquesta experiència. Amb una producció i ritme de l’audiovisual excel·lent.

Acompanyament a la Gent Gran i Baixem al Carrer
Coordinadora d’Entitats del Poble Sec
Poble-sec, Barcelona, 3 de juliol de 2020

Comments are closed.