Daily Archives: 12 de juliol de 2020

COSINT ESPAIS, ACTIVITAT DE LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC, GUANYA EL PREMI RETINES 2020

RetinES és un canal i comunitat web obert a persones que vulguin contribuir a generar un recull d’obres, treballs, intencions, processos, recursos i projectes audiovisuals des d’una òptica socioeducativa. Està impulsat pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, entre d’altres institucions.

RetinES també premia a obres, recursos o projectes audiovisuals amb caràcter professional i de contingut socioeducatiu més ben valorats per un jurat expert. Els Premis RetinES continuen en la seva línia ascendent de participació. Edició rere edició s’hi presenten més audiovisuals i aquesta, la del 2020, marca un nou rècord! 21 projectes presentats. Cosint Espais Cosint Espais és una activitat dels programes Acompanyament a la Gent Gran i Baixem al Carrer de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. Ha estat premiada a la millor obra o projecte audiovisual en benefici de l’acció i/o activitat socioeducativa.

Els vídeos presentats en aquesta modalitat optaven a un premi de 600 € que el jurat ha decidit repartir en dos, per a dues propostes: “Oh My Goig”, un programa-sèrie de la productora Camille Zonca per a Betevé Televisió. I “Cosint Espais”, un curtmetratge de l’Associació Escola de Cinema Almarge amb l’Espai 12@16 i la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Aquest curtmetratge dona a conèixer les històries d’ un grup de dones grans del barri del Poble Sec. La Sole, la Leonor, la Paqui i la Pepita que per primera vegada coneixen a adolescents de l’espai 12@16 i parlen del seu passat i el seu present. Aquest projecte audiovisual ha estat el resultat a 4 mesos de trobades i rodatges. Podeu veure vídeo aquí.

Valoració del jurat
El jurat del premi ha valorat de “Cosint espais” que és un document audiovisual que té la capacitat de ser part del projecte intergeneracional i de recuperació de la memòria històrica d’un grup de dones grans del barri del Poble Sec -a raó de l’encontre amb adolescents de l’espai 12@16- i d’introduir-t’hi, en emocionar-te gràcies als seus relats de vida, de passat i present i fer aflorar les sensacions dels seus participants en aquesta experiència. Amb una producció i ritme de l’audiovisual excel·lent.

Acompanyament a la Gent Gran i Baixem al Carrer
Coordinadora d’Entitats del Poble Sec
Poble-sec, Barcelona, 3 de juliol de 2020

UNA EXPLICACIÓ SOBRE LA FESTA MAJOR

Una explicació sobre la Festa Major

Diverses entitats i associacions, i també veïns i veïnes del barri, ens han demanat informació sobre la Festa Major i per aquesta raó fem aquesta nota informativa i explicativa:

La Comissió Organitzadora de la Festa Major 2020 de les entitats i serveis del barri, que cada any organitza la Festa Major, va desenvolupar les seves activitats preparatòries amb normalitat fins a l’arribada del confinament, decretat el 13 de març. Van seguir uns mesos de desconcert i desorientació en què no era possible reunir-se ni parlar de res, perquè no se sabia què es podria fer ni quan ni com… Aquest període va acabar el 27 de maig, quan el Districte ens va fer arribar un document elaborat per l’ICUB (Institut de Cultura de Barcelona) en el qual es donaven orientacions sobre les activitats culturals en espais oberts i tancats. Van ser les primeres pautes que ens permetien reprendre el debat sobre què fer.

El passat 10 de juny va reunir-se la Comissió Organitzadora de la FM20, en aquesta reunió les entitats i serveis del barri van expressar la seva anàlisi i posició. Les següents entitats i associacions van manifestar la seva decisió de no fer enguany la Festa Major:

Els Amics de la Plaça Santa Madrona
Amics de la Sardana del Poble-sec
Associació Cultural Honduras
Associació The SoundDreamers
Associació de Veïns del Passeig de Montjuïc
Ateneu Rebel
CE APA Poble-sec
Centre de Dia del Poble-sec
CERHISEC
Club Petanca Poble-sec
Club Atlètic Running
Diables del Poble-sec
El Troc
Casa de la Premsa
Espai 12@16
Foment Excursionista de Barcelona
Federació Consell de Cultura Popular
Geganters i Grallers del Poble-sec
Parròquies del Poble-sec
Poble-sec per la Independència
Escacs Comtal Club
Sant Joan de Déu-Serveis Socials Barcelona
Koska Taverna
Cultmusic
CC El Sortidor
CC Albareda

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que coordina aquestes reunions, no va expressar opinió pròpia ja que prèviament havia dit que respectaria el que diguessin les entitats i serveis i s’hi sumaria. Com que el posicionament clarament majoritari va ser de no fer Festa Major, va comunicar a totes les entitats i serveis que assumia aquesta decisió.

Tanmateix, un grup d’entitats articulat al voltant de Poble-sec Feminista i format per Ateneu La Base, La Raposa, Castellers del Poble-sec, Laboratorio Reversible, Associació Cultural Okno, La Tinta, Assemblea de Músics del Poble-sec i Llibreria La Carbonera van exposar la seva intenció de presentar un projecte d’activitats conjuntes que presentarien a la Comissió de Seguiment de la FM20, en la qual també participa el Districte.

Aquestes associacions, encapçalades per Poble-sec Feminista, han demanat la llicència a l’Ajuntament per celebrar un programa d’actes festius del 17 al 25 de juliol, la qual ha estat aprovada. El programa d’activitats el trobareu aquí.

http://festamajor.poblesec.org/