Daily Archives: 3 de juliol de 2020

EL CAP LES HORTES EN PANDÈMIA

El CAP les Hortes evita que un 70 % dels pacients atesos vagin als hospitals.

Durant la pandèmia, el CAP del Poble-sec ha detectat 544 possibles casos de covid-19, 71 dels quals amb pneumònia.

El CAP les Hortes del barri del Poble-sec ha atès durant la pandèmia 544 possibles casos de covid-19, 71 dels quals amb un diagnòstic de pneumònia. Des del centre d’atenció primària s’han prescrit 220 aïllaments domiciliaris i més de 550 baixes laborals. En una enquesta feta a 111 pacients del CAP, atesos en les últimes vuit setmanes, es desprèn que un 14,5 % dels pacients van rebre un diagnòstic de coronavirus i un 15 % del total va ser avaluats pel centre i després es van derivar a una visita d’urgències a l’atenció primària o a l’hospital.

Una de les principals conclusions que es deriven de l’enquesta de satisfacció és que el 70 % dels pacients consideren que l’atenció del CAP els ha evitat una o diverses visites als serveis d’urgències d’un hospital. El CAP les Hortes conclou que han tingut un paper clau per reduir el risc de col·lapse o saturació en l’arribada de pacients a les urgències hospitalàries. Un 9,2 % del total d’atencions comptabilitzades en aquest estudi feien referència a motius d’urgència respiratòria.

De totes les visites estudiades, el 74 % han estat de tipus telefònic (infermeria o medicina de família) i han contribuït a evitar desplaçaments i possibles contagis, i un 20 % s’han fet per mitjans en línia. A més, del total de visites durant aquest període, n’hi ha hagut 997 que s’han fet a domicili.

Un 95 % dels entrevistats consideren que la tasca de la primària en la crisi de la covid-19 és “imprescindible o bastant important”. Són partidaris, a més, de no tancar aquests recursos en situació de pandèmia, i en la seva majoria no consideren que la ciutadania faci mal ús de les visites sanitàries urgents.

ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DEL POBLE-SEC: “NO PODÍEM ABANDONAR ELS NOSTRES VEÏNS”

Manel Tort: “Ens hem posat les piles perquè no podíem abandonar els nostres veïns”

Els comerciants del Poble-sec han posat en marxa una plataforma per afavorir la venda en línia de proximitat.

Els comerciants del Poble-sec ja feia temps que treballaven a millorar les eines digitals perquè les botigues del barri no perdessin el tren de la compra en línia. Amb l’arribada de la pandèmia, “ens hem hagut de posar les piles molt ràpidament”, explica Manel Tort, propietari de la Peixateria Maria Lluïsa i president de l’Associació de Comerciants Poble-sec.

El 18 de maig, van posar en funcionament una eina nova, que han batejat com a Market-Sec. “Estava en marxa”, diu Tort, però reconeix que “hauria trigat molt més i l’estat d’alarma ha disparat els temps”. Es tracta d’una plataforma “molt àgil”, tot i que pel president de l’associació “no deixa de ser ara mateix un directori dels comerços del barri que fan un servei a domicili o un ‘take away’”. Per això, ara estan treballant amb CooperaSec “per veure si podem aprofitar alguna de les cooperatives per fer el servei a domicili sense que s’hi impliquin directament ni el client ni el comerç”.

Segons Tort, els comerciants del barri “sempre hem portat a casa les necessitats de la gent quan una persona ha estat malalta”, tot i que també reconeix que “s’ha fet més aquests dies indiscutiblement”. El president de l’associació explica que “hem tingut gent que ha estat confinada per salut o per teletreball i no han pogut sortir i aquest servei a domicili s’ha fet més”.

Pel que fa a la seva peixateria, assegura que “la setmana anterior al confinament ja vam notar un increment dia a dia”. Des d’aleshores, diu Manel Tort, han fet “jornades maratonianes” i “no hem parat de treballar pels nostres veïns perquè no els podíem deixar abandonats“.

AMICS DE LA PLAÇA DE SANTA MADRONA – FESTA MAJOR 2020

COMUNICAT FESTA MAJOR 2020

Els Amics de la plaça de Santa Madrona us comuniquem que, a causa de la pandèmia de la COVID-19, ens veiem obligats a suspendre tots els actes de la Festa Major d’enguany.

Per responsabilitat, i per complir amb la normativa de Sanitat, no podem fer uns actes que, com ja sabeu, cada any apleguen molta gent, cosa que podria comportar riscos per a la salut de tot el veïnat.

Això només és un parèntesi, l’any vinent ens tornarem a trobar a la Festa Major del Poble-sec.

Salut. Ens en sortirem!

Els Amics de la plaça de Santa Madrona