BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ – ACTIVITATS

L’entitat Bona Voluntat en Acció és una ONG de caràcter social que treballa a favor del Quart Món. Intenta erra­dicar la pobresa, la margi­nació i l’exclusió social per mitjà de programes de suport assistencial integral, tot fomentant l’esperit de solidaritat i el volun­tariat.

Estem legalment cons­tituïts des del maig de 1997 i som una ONG independent, laica, sense ànim de lucre i basada en el voluntariat.

Treballem i actuem all barri del Poble-sec de Barcelona, on fenòmens com l’atur o l’arribada de persones immigrades s’han donat amb força els darrers anys, i on l’envelliment de la població, la baixa renda per càpita o el mal estat dels habitatges són problemes quotidians.

què hi ha de nou? – notícies

  1. abril

A causa de l’estat d’alarma, vam continuar amb totes les activitats suspeses excepte el servei d’alimentació.

Donada la situació, vam ampliar el lliurament de lots d’aliments a més famílies del districte. Dels 165 lots per a 300 persones en risc d’exclusió social, vam passar a lliurar 200 lots per a 550 persones.

A més, a més, la Marta, voluntària de #BonaVoluntatEnAcció, va realitzar una donació de 45 mascaretes de roba fetes per ella!

A causa de la crisi de la COVID-19 vam ampliar l’horari de repartiment de les necessitats bàsiques al matí, per atendre a moltes més persones i famílies en risc d’exclusió social i econòmica.

Si abans només repartíem els dijous a la tarda, ara mateix ho fem els dijous al matí i a la tarda, així com el divendres al matí.

  1. maig

Vam tenir l’ocasió de parlar sobre la situació de #BonaVoluntatEnAcció a la ràdio local de #SantsMontjuïc,

Increíble però cert… Vam superar les xifres d’abril! Arribant a entregar 250 lots per a 700 persones. Quasi 100 famílies més, arran de l’estat d’alarma.

També vam començar a repartir 150 menús o ápats diaris de World Central Kitchen gestionat pel Banc dels Aliments, entregats als/les usuaris/es cada mig dia de dilluns a diumenge, a part dels lots setmanals de necessitats bàsiques.

I el dia 27 de maig… #BonaVoluntatEnAcció va fer 23 anys!

Gràcies a tots i totes per seguir al nostre costat any rere any!

  1. juny

Encara més bones notícies… Donat l’augment d’usuaris i usuàries, des de l’inici de juny, a part dels lots setmanals dels dijous, vam començar a donar lots d’aliments i productes bàsics els divendres!

Tanquem el mes de juny entregant lots a 346 famílies (quasi 1000 persones). A més dels àpats diaris per 26 famílias (75 persones).

Ha estat un mes ple de solidaritat i bona voluntat…

Gràcies a la campanya organitzada per la Coordinadora d’entitats del Poble-sec: “El Poble-sec amb Bona Voluntat”, particulars, empreses com la Rostisseria Bon Profit, entitats com els Castellers, i Parròquies del barri ens han fet moltes donacions econòmiques i d’aliments i de productes bàsics.
Però això no acaba aquí! La Federació de Penyes Barcelonistes del Barcelonès Oest ha destinat el que han recaptat de la quota anual de totes les seves penyes a la compra d’aliments per #BonaVoluntatEnAcció.

I sobretot, infinites gràcies a les moltes i moltes donacions d’aquests mesos de part de Social Fooding i Nutrició sense Fronteres.

Actualment, segueixen actius el Servei d’Alimentació amb els nostres voluntaris i voluntàries i també el Servei d’Intermediació Laboral amb la nostra prospectora laboral i una voluntària.

Nous voluntaris/es van arribar a #BonaVoluntatEnAcció per ajudar a preparar i repartir els lots a les famílies que més ho necessiten.

bona voluntat en acció
sabies que..?

El total de menors de divuit anys atesos al llarg de les setmanes en el servei d’alimentació (lots + àpats) és de 318 menors (150 noies i 168 nois):
Nadons d’entre 0 i 2 anys: 36
Infants d’entre 3 i 15 anys: 243
Joves d’entre 16 i 17 anys: 39
*Aquestes són les últimes dades actualitzades, però cada setmana varia una mica. Tot i això, permet extreure una aproximació general del nombre de menors d’edat atesos en els diversos serveis d’alimentació.

Amb relació al servei d’acollida, des de l’inici de l’estat d’alarma (15 de març) fins a dia d’avui, s’han realitzat un total de 253 entrevistes d’acollida telefòniques:
Abril: 92 entrevistes
Maig: 120 entrevistes
Juny: 50 entrevistes

Pel que fa al servei d’alimentació, les persones donades d’alta durant l’estat d’alarma conformen els següents números:
Lots de productes: 167 famílies noves donades d’alta durant l’estat d’alarma, un total de 456 persones
noves.
Àpats diaris: 71 famílies noves s’han beneficiat dels àpats que es van començar a entregar al maig, un
total de 202 persones.

El nombre total de persones ateses durant l’estat d’alarma (tant les persones que ja estaven abans, com les noves incorporacions d’usuaris/es) és de 395 famílies, un total de 1.133 persones:
Lots de productes: total de 324 famílies (931 persones)
Àpats diaris: total de 71 famílies (202 persones)

bona voluntat en acció
persones

Avui dia, Bona Voluntat en Acció està atenent a més de 346 famílies i quasi 1000 persones.

Podeu ampliar aquesta informació aquí.

Comments are closed.